Вучевић у Грачаници подржао "Српску листу"

ГРАЧАНИЦА: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је скупу "Српске листе" у Дому културе општине Грачаница, где је изразио подршку Србима на Косову и Метохији уочи локалних избора који су заказани за 22. октобар.
Vučević na skupu "Srpske liste" u Domu kulture Gračanica  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Веома је важно да „Српска листа“ на локалним изборима потврди јединство Срба на Косову и Метохији, истакао је први човек Новог Сада. Он је нагласио да то нису само избори за градоначелника и одборнике, већ да је у питању трећи изборни циклус у текућој години са којим се тамошњи грађани срећу и још један испит упорности и јединства.

Вучевић је навео да 22. октобра сви треба да изађу и подрже “Српску листу“, јер се тиме, како истиче, показује синхронизовано делање са политиком Владе Републике Србије. 

Градоначелник Новог Сада пожелео је срећу кандидату за градоначелника Грачанице Срђану Поповићу који, према његовима речима, наступа са јасним политичким капацитетом и визијом, док је грађанима те општине на Косову и Метохији пожелео увек тесна породилишта и школе, те да се граде нове куће и да у Грачаници буде све већи број становника Србије.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић је том приликом позвао грађане Србије на Косову и Метохији да на локалним изборима подрже кандидате „Српске листе“, јер ће на тај начин гласати против раскидања веза Срба у покрајини са државом Србијом.

У саопштењу се наводи да је на скупу говорио и кандидат за градоначелника Грачанице Срђан Поповић који је рекао да је много изазова са којима се треба суочити, да жели заједно са својим суграђанима да решава проблеме и да је циљ да се створе услови за квалитетнији живот свих грађана. 

Он се захвалио на подршци председнику Републике Србије Александру Вучићу, Граду Новом Саду и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу на подршци и искреном пријатељству.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести