Вучић: Ако будем председник,то ће бити последњи мандат

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је данас да уколико буде председник и у наредних пет година, то би био свакако последњи његов мандат на тој функцији и додао да се не би враћао на место премијера.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

"Свакако би био последњи мандат ако до тога дође, а и не могу по Уставу да се кандидујем после тога. Ако мислите да је могуће да се вратим на место премијера, осим што је теоријски могуће, види се да ме не познајете", казао је Вучић на ТВ К1.

На питање зашто не би био премијер, с обзиром да таквих примера има, Вучић каже да је то зато што је разлика између њега и других у томе што живи за резултате и шта ће се писати за 50 година, а не да живи у свили и кадифи и да путује по свету.

На констатацију водитељке да је имао срећу да пропутује доста због посла, Вучић каже да није имао прилику да ужива у тим путовањима и да када негде оде не иде у разгледања и шопинг, већ припрема састанке.

Председник додаје да једино у Бриселу оде до књижаре у којој купује књиге, а да ни деци не купује поклоне за рођендан.

"Скоро да никада не купујем, никада не идем у шопинг, припремам се за састанке, имам трему, страх и одговорност пред важне састанке", казао је председник.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести