Вучић честитао Дан ВС: Увек и свуда је ту за своје грађане

Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, упутио је честитку припадницима Војске поводом 23. априла - Дана ВС, истичући да је Војска увек и свуда ту за своје грађане, као први стуб одбране и гарант безбедности.
vucic
Фото: Tanjug

"Честитам вам празник, захвалан што постојите и уверен да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке, испуњавати обавезе које вам предстоје и као активан чинилац безбедности у земљи и региону водити Србију ка просперитету и бољој будућности", навео је Вучић.

Председник је истакао да припадници ВС настављајући традицију, на дан који је од изузетног значаја у очувању националног идентитета и континуитета државности српског народа у трајању дугом више од два века, прослављају највећи војни празник у знак сећања на Таковски устанак.

Припадници ВС упркос сложеним условима у којима раде, професионалним извршавањем наменских задатака и постизањем запажених резултата на изградњи, развоју, обуци и оспособљавању својих јединица, дају висок допринос просперитету наше државе и њених грађана и пружају пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону, а и шире, магласио је председник Србије.

"Сталним ангажовањем ваших припадника у тешким временима која су захватила нашу земљу и читав свет, несебично ризикујући сопствене животе, као и животе ваших најмилијих, по ко зна који пут сте показали и доказали да је Војска Србије увек и свуда ту за своје грађане, као први стуб одбране и гарант безбедности", навео је Вучић, а пренело је Министарство одбране.

Председник је навео да су резултати озбиљних фискалних реформи и економски опоравак наше Србије, омогућили да остваримо значајне резултате у опремању Војске савременим наоружањем и опремом.

Стално повећање зарада и решавање стамбених питања у оквиру програма државне станоградње за припаднике снага безбедности доприносе подизању стандарда наших официра, подофицира и војника, рекао је Вучић и навео да ће те и све друге активности на плану јачања стандарда бити настављене и у будућности.

"Живела Војска Србије! Живела Србија!", поручио је Вучић у честитки поводом 23. априла - Дана ВС.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести