ВУЧИЋ ДЕМАНТУЈЕ ЛАЖИ: Никада нећу признати независност тзв. Косова, па ни после избора

ПАРИЗ: Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да никада неће признати независност тзв. Косова и да лажи о томе да ће то учинити слуша годинама.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

"У време када су на власти били они који говоре да ћу да признам независност тзв. Косова одмах после избора, Косово је признало 85 земаља, а од кад сам ја председник Србије признање је повукло 27 земаља", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Паризу да прокоментарише поједине наводе да су му избори потребни за признавање независности тзв. Косова.

Он је оценио да се "сви крећу у својим границама покварености" и да се они који то данас говоре, у време њихове власти се питањем Косова нису ни бавили.

"У време ДСС и Марка Јакшића, Слободана Самарџића и свих осталих, Милоша Јовановића, који је био тада саветник Самарџићу. Мало се богатио и саветовао га како да се богати, али не брине о народу Косова. Тада су биле Двери са њима у коалицији и док је народ на Косову гледао како да извуче живу главу, они су из Колубаре извлачили паре и стављали у своје партијске и личне џепове", рекао је председник.

Он је додао да лажи слуша већ 11 година и да му је много лажних родољуба држало придике пред прошле изборе да ће увести санкције Русији, а затим дан касније зашто их не уведе.

Вучић је рекао да у депеши Викиликса стоји да су кандидати на листи "Србија против насиља" у ствари људи који су молили запад да призна Косово после избора.

"Подсетићу вас на депеше Викиликса која каже да су ови на листи 'Србија против насиља' су у ствари људи који су молили запад, не да не призна независност Косова, већ да то ураде после избора када на изборима победе. Толико о томе колико их је Косово интересовало", рекао је Вучић.

На питање новинара да прокоментарише "свакодневни захтев Биродија" да он поднесе оставку и да "трчи трку за премијера" председник је одговорио да они не траже његову оставку, већ то да он не учествује у кампањи.

"А ја баш хоћу да учествујем у кампањи. Не у инат њима, јер то не могу као председник, ја то радим за добробит Србије. Да ти и такви не победе јер би уништили земљу за три дана", рекао је Вучић.

Коментаришући карикатуру на којој лидер радикала Војислав Шешељ држи пушку уз натпис "немојте да се правите луди знате ви ко је њему отац", председник је рекао да вероватно алудирају на њега.

Њихова политика је само мржња, додао је, према мајкама, очевима и породицама у Србији.

"И то нема везе са мном, то има везе са њиховом мржњом према овој земљи", рекао је Вучић.

Он је оценио и да је потпуно иста ствар дати глас на изборима листи "Србија против насиља", "Дверима", "НАДИ" и другима.

"Све је то глас за Драгана Ђиласа и исту касу и за исту кутију", рекао је председник.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести