Вучић Ђиласу: За злоупотребу функције не треба машински мозак

БЕОГРАД: Председник Вучић данас је за последње изјаве Драгана Ђиласа о томе како је дошао до новца рекао да су арогантне и да су увредљиве за грађане и да за злоупотребу државне функције није потребан "машински мозак".
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

Уз зажаљење што је, каже, пропустио ту емисију где је Ђилас рекао да није злоупотребио функцију, већ да је знао да, за разлику од других израчуна 100 минус 20 посто, па још минус 20 одсто, Вучић је рекао је то невиђен ниво ароганције, и увреде за грађане.

"А то је била таква злоупотреба државних функција, то је била таква манипулација државом, а свако зна да израчуна 100 минус 20 посто. Он је био лош студент, никаквог талента, осим велике власти и велике моћи", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Поводом Ђиласове тврдње да је државни врх у спрези са кланом Беливука и да би требало да буде у затвору, Вучић ирионично каже да је логично да они који су све наркодилере похапсили и ставили главу у торбу, буду у затвору.

Вучић истиче да је Ђиласова политика у Србији створила идеалан амбијент за криминалце.

"Он и његови су створили амбијент за криминалце. Убијали су нам политичаре на степеницама Меркатора, убијали су по сплавовима. Ми у последња три и по месеца немамо ниједно мафијашко убиство, од хапшења Беливука. И сада, када све то слушате, ви чујете човека који се хвали тиме", истакао је Вучић.

Поводом Ђиласове изјаве да је његова фирма, за време његове власти приходовала 619 милиона евра Вучић истиче да он то никада не би урадио, и да би за тако нешто био линчован.

Додао је и да се не зна где Ђилас и људи око њега све имају рачуне, да ни светска полиција не може да им уђе у траг.

Поновио је и да нико никада није поменуо Ђиласову нити било чију децу, а да се за његову децу и мајку свашта говори.

Каже и да Ђиласова деца имају шансу у овом друштву и у свету и да она нису одговорни за то што је њихов отац украо 619 милиона евра.

"То си ти урадио, немој на децу да пребацујеш", поручио је Вучић.

Говорећи о тврдњама политичких противника да је Вучић "пукао" у Београду, каже да их не треба потцењивати, јер се често праве глупи, да би рекли да су покрадени избори.

"Они су фаворити и у Београду", каже Вучић, али наводи да ће се ипак ценити резултати, што може да се види и покаже.

Сматра да је власт у Београду постигла историјски резултати - 700 евра просечна плата, двоструко увећан буџет, мостови, обилазница, Београд на води, фасаде, паркови, зграда старе Железничке станице...

Зближићемо се са "несврстанима", у септембру скуп

Председник Вучић изјавио да ће Србија настојати да се зближи и има још боље односе са земљама које су припадале Покрету несврстаних, али да то не значи поново оснивање "несврстаних", као и да Србија остаје на европском путу.

Вучић је, гостујући на Пинку, на питање новинара да прокоментарише то што је нећака Јованке Брозе рекла доста лепих речи о њему, али и приметила да постоје обриси комунизма у његовој политици, јер посебни пријатељске односи које гаји са светским званичницима подсећају на прошло време, рекао да ће Србија гледати да гради боље односе са афрчким и азијским земљама и да је његова идеја да се у септембру направи скуп поводом 60-годишњице Прве конференције Покрете несврстаних у Београду.

"Моја је идеја да у септембру направим скуп, али зависиће то од короне, и да позовем неког од високих индијских фунцкионера и људе који су оснивали Покрет несврстаних", рекао је Вучић додајући да мисли да Индију, Гану, Индонезијју, Египат и друге земље.

Како је рекао, то су биле земље које су тада са Југославијом учествовале у оснивању несврстаних.

"И са свим тим лидерима ћу да разговрам, не да покрећемо нови Покрет несврстаних - ми смо на европском путу, али да се зближавамо и да односе правимо још бољим, јер једни другима можео много више да помогнемо него што и сами мислимо", навео је Вучић.

Каже да се Јоспи Броз Тито сналазио и проналазио решења за своју политику и да то каже иако, из националних разлога, није највећи подржавалац његове политике, али да је бесмислено када неко каже да је Тито био глуп и неслажљив.

"Успевао је и проналазио кривине у светској политици, тако да свакако није био неспретан државник", додао је Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести