Вучић: Добили смо више од два милиона гласова

БЕОГРАД: Никад нисам доживео овакав тренутак, добили смо огромно поверење народа, највеће икада у Србији, рекао је у првом обраћању након изборног дана председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић.
1
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

„Ми смо на 3,3 милиона изашлих бирача, добили нешто више од два милиона гласова, што је апсолутно незабележено. Победили смо свуда и тамо где никада нисмо победили. У Републици Српској смо добили 90 одсто гласова“, рекао је Вучић.

Истовремено, како је рекао, та листа је добила и велико упозорење народа.

"Да морамо да будемо још одговорнији и озбиљнији и да морамо да будемо марљивији и да направимо најбобље могуће резултате за грађане", рекао је Вучић.

„СНС је  освојила 63,4 одсто, очекујемо 64 одсто са гласовима из иностранства и КиМ“, рекао је Вучић.

Напоменуо је да треба имати у виду да је то 64 одсто од изашлих грађана.

"При томе рачунајте да има 3,7 одсто неважећих листића, што значи да имамо од важећих гласачких листића преко 65 одсто, готово две трећине гласова. То је нешто што се никада неће поновити", истакао је Вучић.

Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Вучић је захвалио свим грађанима што су упркос лошим временским приликама, претњама короном, како не треба да изађу на гласање, као и лупањем у шерпе, разумели да је будућност Србије важнија од сваког од нас.

Вучић је казао да ће Србија наставити да чува здравље грађана и да ћемо морати да се припремимо за тешку јесен.

Захвалио је нашим пензионерима и свима који су упркос свим неистинама и претњама имали довољно храбрости и снаге да покажу шта мисле о будућности Србије и какаву будућност желе.

Вучић наводи да су имали истраживања на дневном нивоу и да се видело да како су се из опозиције све више појављивали у јавности да има је опадала подршка, док је код напредњака расла јер су, како каже, говорили све више о плановима и идејама и да је то оно што народ жели да види.

"Хвала на историјској подршци", поручио је Вучић.

Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести