ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОБЕЋАО: Држава ће за болницу у Крушевцу издвојити 40 милиона евра

КРУШЕВАЦ: Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Службу за радиолошку дијагностику Дома здравља у Крушевцу, која је добила најсавременији мамограф и истакао да ће држава за крушевачку боницу издвојити око 40 милиона евра.
Танјуг/видео
Фото: Танјуг/видео

Вучић је током обиласка службе радиологије у Дому здравља рекао да су за крушевачку болницу предвиђене три фазе, као и да ће припајање ковид болнице значајно олакшати рад.

Председник је рекао да здравствени радници раде у најтежим условима и подсетио да ће од 1. јануара имати повећање плата за још 10 одсто.

Вучић је рекао да нема града у Србији за који је држава издвојила толико новца као што је Крушевац.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

"Крушевац више није исти град као пре седам или 10 година, то виде само они који дођу са стране", истакао је Вучић.

У Дом здравља је недавно стигао најсавременији дигитални мамограф са томосинтезом које је обезбедило Министарство здравља.

"Ми смо се трудили да направимо резултате, али неретко смо заборављали дивне, обичне људе.

Крушевац је добио и ковид болницу која ће бити итекако искоришћена, ми ћемо морати да уђемо у реконструкцију опште болнице, то је преко 40 милиона евра у Крушевцу. Много смо објеката у Србији урадили, а много је остало да се уради, само да неки од ратова у свету престану. Ми смо у стању да зарадимо за нас", рекао је Вучић.

Каже и да је ова година боља по питању короне него раније, додајући да је забележено 20.000 смртних случајева мање него претходне године.

"Онда вам је јасно шта нам је корона урадила", рекао је Вучић.

Обиласку Дома здравља присуствују и министарка здравља Даница Грујичић и министар за јавна улагања Марко Благојевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести