Вучић и изасланик краља Бахреина на војном приказу

БЕОГРАД: На Војном аеродрому "Пуковник Миленко Павловић" у Батајници одржава се приказ наоружања, војне опреме и способности дела јединица Војске Србије, којем присуствују председник Александар Вучић и шеик Насер бин Хамад бин Иса Ал Калифа, изасланик краља Бахреина.
prikaz
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

У приказу су учествује део јединица Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, Копнене војске, 72.бригаде за специјалне операције и 63.падобранске бригаде.

У динамичком делу приказа ангажовано је 400 припадника Министарства одбране и Војске Србије, преко 25 борбених возила и борбених система, као и 12 ваздухоплова.

У тактичко-техничком збору ангажовано је око 150 припадника Министарства одбране и Војске, и представника предузећа из групације одбрамбене индустрије Србије са пет ваздухоплова и више од 130 борбених возила и борбених система, наоружања и друге опреме.

Шеик из Бахреина, изасланик краља за хуманитарни рад, питања омладине и саветника за националну безбедност, борави у дводневној посети Србији, првој након што је прошлог месеца председник Вучић посетио ту земљу.

Вучић је, иначе, први председник Србије који је боравио у званичној посети Бахрејну, након чега је уследила посета изасланика бахреинског краља.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести