Вучић и Корчок о односима две земље, сарадњи, региону...

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић примио је министра спољних и европских послова Словачке Републике Ивана Корчока и изразио захвалност што Словачка истрајава у принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије непризнавањем једнострано проглашене независности Косова.
v
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Вучић је са задовољством констатовао да политички дијалог двеју земаља, као и економска и сарадња у свим другим областима од заједничког интереса, стално напредују. Такође је захвалио Словачкој што подржава и, кроз техничку помоћ, конкретно помаже европски пут Србије.

Он је госта из Братиславе упознао са ситуацијом у региону и поздравио ангажовање словачког дипломате Лајчака као специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања на Западном Балкану.

Председник је поновио да је Србија посвећена одржавању стабилности на Западном Балкану и да ће наставити да води политику мира и сарадње у региону.

На састанку је изражена нада да ће Србија и Словачка, као и читав свет, успети да се, уз солидарност и заједничким напорима, изборе са изазовима и последицама пандемије и посвете економском развоју.

Вучић је захвалио министру Корчоку на донацији медицинске опреме за борбу против ковид-19.

Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Двојица саговорника су разговарали и о могућим новим инвестицијама и заједничким пројектима.

Вучић и Корчок су се сагласили да су Словаци, који живе у Србији, посебна спона између двеју земаља, чији положај ће, по речима председника Вучића, Србија и даље унапређивати.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести