Вучић и Заев данас на прелазу Прешево-Табановце

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић обиће ће, заједно са македонским премијером Зораном Заевом, гранични прелаз Прешево-Табановце, најавила је Прес служба председника Републике Србије.
vucic zaev
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Како се наводи, Вучић и Заев ће разговарати о имплементацији пројекта “One stop shop“, за интегрисано гранично управљање.

Биће то други билатерални сусрет Вучића и Заева.

Заев је новембра прошле године први пут посетио Београд у својству премијера, када је разговарао и са председником Србије.

Две земље су последњих година имале добре билатералне односе, на које је сенку бацила могућност, наговештавана из Скопља, о подршци пријему Косова и Метохије у Унеско, од чега је Приштина у међувремену одустала. 

Заев је након тога потврдио заинтересованост за унапређење билатералних односа са Србијом, те подршку дијалогу Београда и Приштине.  

Верујем да ће, у интересу Србије, бити нађено решење (за Косово и Метохију) и ми то подржавамо, комплетно, и надамо се да ће то бити што скорије, зато што је то важно за Србију и њену европску перспективу, а верујте од тог питања зависи перспектива целог нашег региона, рекао је Заев, говорећи тада на српском из, како је рекао, поштовања према српској заједници. 

Српски председник је указао на то да заједнички циљ и највећи интерес обема земљама треба да буду мир и стабилност у региону, као и то да је Србија отворена за све иницијативе које томе доприносе.  

Посебно је истакао потребу бољег инфраструктурног повезивања, као и повећања економске сарадње и трговинске размене.
Македонски премијер је током сусрета у Београду председнику Србије поклонио дрес Фудбалског клуба “Вардар” с бројем 9 и Вучићевим именом. 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести