ВУЧИЋ ИЗ ДАВОСА ОЧЕКУЈЕ ПОШТОВАЊЕ НАРОДА СРБИЈЕ и поручује: “Што бих био заинтересован за то што мисле странци?”

Председник Србије Александар Вучић борави на Светском економском форуму у у Швајцарској, а за Национални дневник ТВ ПИНК говорио је директно из Давоса.
v
Фото: Screenshot TV Pink

Коментаришући састанак са председницом ЕУ комисије Урсулом фон дер Лајен, Вучић је рекао да не постоји важнија особа са којом можете да се састанете у Европи.

- За нас је био одличан састанак и разговарали смо о свим битним питањима за Србију, од регионалних односа до плана раста - рекао је Вучић. Додаје да ће 21. наставити разговоре у Скопљу.

- Добро је што ово што радимо и што ћемо у суботу да представимо, имаћемо додатну снагу и подршку од европских институција кроз различите пројекте и значајан део новца који очекујемо из Брисела - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да у Давосу представља целу земљу, као и оне који воде прљаву кампању против њега свакога дана.

- Не желим да злоупотребљавам друге људе у нашим унутрашњим борбама. Избори су довољно поштени и били су најпоштенији у историји Србије до сада. Били су најчистији, поносан сам на ту победу - рекао је председник.

Како каже, не жели да се правда никоме нити са чека само да чује шта ће ко да каже против своје земље.

- Вечерас имам још важних састанака, за мене је важно да на пристојан и добар начин представим нашу земљу - рекао је Вучић.

Председник је рекао да то што пристојна већина ћути, не значи да је саткана од незналица. Додаје да ће и сутра шта год да се догоди када Курти буде рушио све споразуме, они ће рећи да држава има право да ради шта хоће.

- Нашли су и своје слуге, чак и медијски у Србији за то. Али то је нешто са чим морамо да се боримо - рекао је Вучић и додао:

- Када видите тако агресивну кампању против некога, да ли се запитате због чега је све то?

- Позивам људе да гледају у суботу оно што ћемо да представимо - рекао је Вучић.

Како каже, када би признао независно Косово, да би му дали Нобелову награду за мир. Додаје, за шта му је то потребно.

- Мени треба поштовање народа Србије, што бих био заинтересован за то што мисле странци? Мене више интересује каква ће фус нота да буде једног дана у књизи у будућности, него ово - рекао је Вучић.

Истиче да сви добро знају да нико није покрао никакве изборе. Додаје да треба да уђе у анале историјске колико мрзе своју земљу и шта су све учинили за своју земљу.

- Решили су да дрвље и камење бацају на своју земљу и да је представе што гором, само зато што их народ није хтео. Хоће да казне народ, кад не могу мене. Али људи могу да буду мирни, српски брод сигурено плови, у сигурну луку - рекао је Вучић.

Вучић је, коментаришући то што Хрватска шаље војску на границу са Србијом, рекао да не види никакву посебну опасност за нас.

- Не мислим да ту има озбиљне опасности по Србију. Они имају право да се наоружавају, они имају изузетно снажну војску, једну од најјачих у региону. Данас су се ствари окренуле, Србија је много напредовала и сада је испред Бугарске. Много смо улагали и наставићемо да улажемо - рекао је Вучић.

Истиче да је важно да Србија снажи и јача војску.

- Сви се наоружавају и снаже своје војне индустрије и ми ћемо. Посебно се радујем улагању у домаћу индустрију. Потребно нам је више знања и мораћемо више да плаћамо нашег инжењера. Такође, улагаћемо у дронове и да кренемо у какву такву серијску производњу дронова до краја године - рекао је Вучић.

Како каже, затражио је да оде на Косово и Метохију да се обрати српском народу.

- Плаћао бих онако како морам да платим, али ћемо да плаћамо динарима и то је оно за шта се боримо. Ми немамо атомску бомбу, нисмо веле сила, немојте да очекујете од мене да се понашам неодговорно - рекао је Вучић.

Како каже, мора да буде озбиљан и да доноси одлуке које по некада морају да буду храбре, али још чешће мудре.

(Pink.rs)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести