ВУЧИЋ НАЈОШТРИЈЕ ОСУДИО НАПАД НА ДОКТОРА КАЈТАЗИЈА И ЊЕГОВЕ СИНОВЕ У Београду свако треба да се осеђа безбедно

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић је, поводом немилог догађаја у којем су претучени припадници ромске националне мањине доктор Бранко Кајтази и његова двојица малолетних синова, најоштрије данас осудио насилно понашање којем су били изложени.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

„Београд је космополитски град у којем свако треба да се осећа безбедно. Нећемо да дозволимо да такви, као појединци, који су нанели повреде доктору Кајтазију и његовим синовима, буду слика нашег главног града. За своје недело морају да одговарају“, истакао је председник Србије.            

Вучић је рекао да су Роми равноправни грађани Србије и да држава не може да дозволи да било која заједница буде маргинализована и дискриминисана, саопштила је прес служба председника.

Пожелевши доктору Кајтазију и његовим синовима брз опоравак, с надом да ће наставити да доприносе напретку наше земље, Вучић је подсетио да је у Србији до сада реализован низ програма у области образовања, запошљавања, предузетништва и социјалне инклузије, кроз које је пружена додатна подршка и помоћ оснаживању ромске заједнице, а да ће држава наставити са таквим пројектима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести