Вучић: Кривокапић ће морати да призна да је говорио неистину

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић позвао је данас Здравка Кривокапића да нас упозна што пре о свим елементима наводне сарадње Вучића и председника Црне Горе Мила Ђукановића.
vucic Tanjug/video
Фото: Председник Србије, Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

"Посебно у пословним варијантама. И ја сам сигуран да ће он или рећи да је лагао или ће донети доказе. Пошто знам да је немогуће да донесе доказе, као што знам да о томе никада нисмо ни причали, јер ја нисам бизнисмен већ радим за напредак нашег народа", навео је председник Србије.

Тако је одговорио на питање како коментарише то што је Кривокапић изрекао најгоре ствари о њему, па чак и да је са председником Ђукановићем наводно у бизнису у пројекту Београд на води.

"Мораће да призна Крвокапић да је говорио неистине", додао је Вучић.

Каже да то није једина неистина и да је много неистина о улози Србије у ЦГ изнео и Ђукановић.

"Ми на то не морамо да се осврћемо", додао је Вучић.

Желимо нормалне односе са ЦГ, врата Србије отоврена

Вучић је рекао да Србија жели сарадњу и нормалне односе са Црном Гором као и да су врата наше земље отворена за све људе из Црне Горе.

"Немамо ближег, то што они сви заједно желе да покажу амбасадорима у Подгорици, како су далеко од Србије, како ће не знам шта све да ураде... Ми са тим немамо проблем. Нека кажу и раде шта хоће, ми ћемо овде да будемо увек спремни да сачекамо браћу, пријатеље из Црне Горе за сарадњу", рекао је Вучић.

Он је навео да су сва врата Србије у потпуности отворена за све људе из Црне Горе.

Настављамо преговоре под окриљем ЕУ у најбољој вери

Председник Србије поручио је да ће Београд у најбољој вери наставити преговоре са Приштином под окриљем Европске уније.

На питање да ли би Србији одговарало да САД преузме преговоре Београда и Приштине и да ли је недавно у Вашингтону било речи о томе, Вучић је рекао да је то веома комплексно, тешко и сложено питање на које данас, како каже, не би одговарао.

Истакао је, међутим, да се преговори и одлуком Уједињених нација воде под окриљем ЕУ.

"И одлуком УН, и нећу да говорим ко је све на то утицао својевремено, преговори се воде под окриљем ЕУ и у најбољој вери ћемо наставити преговоре под окриљем ЕУ", рекао је Вучић новинарима након свечане промоције нових припадника полиције.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести