ВУЧИЋ Није проблем да изградимо клинике, проблем је наћи стручњаке

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је да није проблем купити материјал и опрему да се изграде велики здравствени центри у Србији, као што је то клиника за кардиоваскуларне болести "Дедиње", већ да је проблем то што нема толико стручњака.
с
Фото: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

"Не мислим да је могуће имати много кардиоваскуларних клиника као што је Дедиње, не зато што не можемо да нађемо новац за изградњу или опрему, већ зато што је немогуће да пронађете толико стручних људи који би могли да раде. Људи су наш ресурс пре свега и најважнији. Ми ћемо новац моћи да пронађемо увек", рекао је председник одговарајући на питање новинара колико би установа као клиника "Дедиње" у наредних 10 година могло да се изгради ако се настави овај темпо улагања.

Председник је, међутим, истакао да је важно то да је "Дедиње" место на ком млади уче и обучавају се и постају најбољи лекари у региону. "У складу са тим ми ћемо гледати да све велике важне, али и све друге мале болнице тамо где иду људи који не живе у центрима наших градова, могу да добију одговарајућу негу и заштиту, пре свега превентивну заштиту", рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на Свечаној академији поводом 45 година Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" да верује да ће од следеће године кренути радови на Дедињу 1 за шта ће бити потребно више од 13,5 милиона евра, а да је у Дедиње 2 уложено 50 милиона евра.

"Пре свега оно што је веома важно, а оно што смо данас видели, колико је кардоваскуларни институт значио нашим људима и многим људима из региона који је спасавао животе и који ће наставити да то ради и у будућности", рекао је Вучић у Хотелу Метропол у Београду.

Председник је изразио захвалност Миловану Бојићу за све оно што је урадио 90их година и Бошку Ђукановићу до 2015. године, Милојевићу за све оно што су урадили у претходним деценијама за овај институт, али и свим радницима, лекарима, сестрама који су увек држали до угледа ове институције и који су доприносили расту њеног угледа.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести