Вучић о Стефановићу:  Унутрашње ствари решавамо у странци

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је данас да Небојша Стефановић, као министар одбране ради добро свој посао, а да је све остало што је имао да му каже о другим стварима, учинио још пре годину дана.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Вучић је поновио да ће односе међу страначким колегама решавати унутар странке, док ће се ониме што се тиче државе, бавити надлежни органи.

На питање да ли је проблем што се овако важни скупови, попут Сајма наоружања, дешавају у тренутку када је министар Стефановић изложен оптужбама и да ли то квари углед земље у свету, Вучић је одговорио да о таквим стварима нису причали ни са ким од страних гостију, који су, каже, пристојни, поштују суверенитет Србије и не би питали ни важније и логичније ствари од нечег таквог.

Он је рекао и да Стефановић добро ради свој посао као министар одбране и да никакав проблем није видео, нити неку неозбиљност или неодговорнос у свему што је урађено у претходних месеци.

“Врховни сам командант Војске Србије и могу да судим. Немам никакав приблем, то шта имам или немам да кажем Стефановићу, то сам му рекао пре годину дана И, што се мене тиче, то сам тада завршио. Друго је питање око других људи и односа надлежних органа”, рекао је Вучић.

Додао је да се прате објаве у медијима И да је само у последњој седмици забележено укупно 61 одсто негативних објава о њему, а 39 одсто о свима осталима из власти и опозиције, и то само у мејнстрим медијима.

“Толико о диктатури, неслободи у Србији и како сви смеју да говоре само лепо. И о томе ко је жртва напада. Не брините о Стефановићу, унутрашње ствари решавамо како треба, а оно што је питање државе решавају надлежни органи”, рекао је Вучић.

Идем на полиграф са Н1

Александар Вучић изјавио је да је спреман да оде на полиграф у присуству новинара Н1 који би одредили питања о Јовањици и Беливуку и одабрали полиграфисту којег год они хоће.

Новинар Н1 претходно је поставио питање откуд то, како је рекао, да се, када је реч о Јовањици, баш сад појавила сумња да су била договорена питања за полиграф, као и да се прича да је главни полиграфиста брат шефа његовог кабинета Ивице Којића. Такође је поствљено и питање - и како то да неко ко има 1,6 тона марихуне, није учинио велико кривично дело?

"Ви одредите питања која ће да се постави и на свако питање ћу да одговорим", поручио је Вучић.

Што се тиче Јовањице казао је да је на надлежним органима да заврше свој посао и да ће то бити и учињено.

Утврдиће да ли су неки полицајци негде нешто претерали или нису, додао је он.

"Одакле вама прича да је мој брат на било који начин у томе учествовао, то сте понављали две године и то 6.357 пута сте лагали и обмањивали јавност и никада нисте рекли извините, а сада имате и сусдску пресуду да сте обмањивали јавност. Као и што сте оптуживали мог брата да није показао личну карту и да је својим леђима и бубрезима напао пендрек. Један дан се залажете да се канабис легализује и да буде нормално да гајимо марихунану, а да после то буде највећи злочин", казао је Вучић.

Поручио је да нико није рекао да поседовање марихуане није злочин и да тај човек неће да одговара.

"Одговараће и против њега се води судски поступак", казао је Вучић и додао да је реч о особи која је две године у притвору, што није исто што и казна, као и да је посао тужилаштва да подигне оптужницу.

Нисам рекао да није кривично дело, али није у рангу оних који су убијали људе, клали и правили ћевапе, додао је Вучић.

Истакао је да је пресудом суда утврђено да су политичарима којима је Н1 давао сате и сате простора обмањивали јавност.

Вучић наводи да су се спрдали са тим што је Андреј Вучић пребијен тврдећи да није показао личну карту, а онда "кукали због једе чврге и шамара које је негде неко добио.

"Толико о моралу и лицемерју тих политичара. Вучића убијте и закољите, а ми ћемо да кукамо и да правимо протесте због крвавих кошуља... То можда може код вас, али не у озбиљним државама", поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести