Вучић отказао све посете иностранству због ситуације на КиМ

БЕОГРАД: Председник Србије Алексанадар Вучић отказао је све посете иностранству због ситуације на Косову и Метохији, сазнаје данас Тањуг у Председништву Србије.
2
Фото: Танјуг/ Страхиња Аћимовић

Вучић се извинио великом пријатељу, председнику Египта Абделу Фатаху ел Сисију због отказивања присуства на великом скупу COP27, који се одржава у Шарм ел Шеику од 7. новембра.

На скупу ће учествовати сви светски лидери од америчког председника Џозефа Бајдена, председника Француске Емануела Макрона, председнице Европске комисије Урсуле Фон дер Лајен, Мохамеда бин Заједа и других.

Председник Србије састаће се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.

Састанак ће бити одржан у 18.30 часова, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.

Председник Србије Алексанадар Вучић отказао је све посете иностранству због ситуације на Косову и Метохији.

Влада Србије одржаће сутра седницу на којој ће председник Србије Александар Вучић поднети извештај о разговорима са представницима Срба са КиМ, који су најавили повлачење из свих приштинских институција због последњих потеза премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, потврђено је Тањугу.

Након тога председник Вучић састаће се са амбасадорком Кине Чен Бо, а потом и са амбасадором Русије у Србији Александром Боцаном Харченком.Влада Србије одржаће сутра седницу на којој ће председник Србије Александар Вучић поднети извештај о разговорима са представницима Срба са КиМ, који су најавили повлачење из свих приштинских институција због последњих потеза премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, потврђено је Тањугу.

Након тога председник Вучић састаће се са амбасадорком Кине Чен Бо, а потом и са амбасадором Русије у Србији Александром Боцаном Харченком.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести