Вучић поново с Ангелом Меркел, 13. априла 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састаће се крајем идуће седмице с немачком канцеларком Ангелом Меркел, на њен позив, по други пут у свега месец и по дана, потврђено је Тањугу у Кабинету шефа државе.
Aleksandar Vucic/Fonet
Фото: FoNet

Вучић ће с Меркеловом разговарати у петак, 13. априла, кажу у Кабинету.

Вест о састанку Вучића и канцеларке у међувремену је саопштена и у Берлину.

„У оквиру заједничког ручка биће разматрани билатерални односи, регионална питања, као и европске и економске теме“, најавила је данас заменица портпарола немачке владе Улрике Демер.

Вучић се са моћном европском и светском политичарком последњи пут састао у Берлину 27. фебруара, такође на њен позив, а предстојећи састанак биће њихов 12. сусрет. 

"Реч је о радној посети, током које је предвиђен састанак, радни ручак и обраћање медијима", прецизирају у Кабинету председника Србије.

"Да подсетимо да се председник Вучић претходно састао са канцеларком Меркел, такође на њен позив, у Берлину, 27. фебруара, тако да се њихов поновни састанак, после само месец и по дана, може сматрати делом редовних председникових консултација са најутицајнијом фигуром европске и светске политичке сцене", истичу у председниковој Спољнополитичкој служби.

Вучић је уочи састанка у фебруару рекао да жели од канцеларке да чује како она види однос Београда и Приштине, свеукупне регионалне односе, али и да тражи подршку у потрази за компромисом између БГ и ПР. 

Неприхватљиво је да Србија буде једини губитник у решавању косовског питања, изнео је тада председник канцеларки свој став и указао да нема једностраних решења, те да је Србија спремна на компромис, односно да обе стране понешто изгубе. 

По повратку у земљу пренео је и да од Немачке, као једне од политички и економски најважнијих за Србију земаља, очекује подршку и ангажман како би помогла да се изнађе свеобухватно решење. 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести