ВУЧИЋ ПОРУЧИО Вучевић частан човек, опозиција би исто реаговала на сваки мој предлог

БЕОГРАД: Милош Вучевић је частан и озбиљан човек за разлику од оних који су са таквом лакоћом бацали погрде на њега и не трудећи се да глуме пристојност и да покажу елементарну одговорност, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.
s
Фото: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Он је то рекао, после обиласка јединица Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, одговарајући на питање новинара како коментарише реакцију опозиције на предлог да Вучевић буде мандатар за састав нове Владе Србије и изјаву Драгана Ђиласа да је Вучевић одличан кандидат, јер је на слободи и није на потерници.

"Кога год да сам предложио, они би на исти начин реаговали. Потпуно им је свеједно. Њих је баш брига за чињенице о броју бирача у Београду који је увећан у њихово време и у нека друга времена", рекао је он. Додао је да је опозицију баш брига и за "фантома Борка Стефановића" и за све.

"Али добро, то је нешто што морате да научите, на што морате да се навикнете. Ја мислим да и због тога људи, видевши такву дозу неодговорности, узгред, јасно им је било колико су и шта све покрали од грађана Србије док су били на власти, људи зато правилно реагују када дају своје поверење на изборима", оценио је Вучић.

На питање новинара да прокоментарише изјаву Милана Стаматовића у којој говори да свако има право да пребацује гласаче, Вучић је рекао да је цела Србија једна изборна јединица и да свако има права једном да гласа и да су избори у Србији били "чисти као суза". "Шта они хоће да кажу? Како је неко ко има новца пребацивао људе? Па не могу ти људи да се пребацују свака три месеца. Постоје процедуре. Одржавају се избори на много места у исто време, само на неким местима у различито време", рекао је Вучић.

Навео је како је за 10 година бивше власти 140.000 људи било више пријављено у Београду, док је за време власти СНС та бројка износи 20.000 "Седам према један, за исти период", рекао је Вучић. Додао је како су неке стране силе одредиле како ће се звати листа опозције за београдске изборе, те да нису у стању ни име листе сами да одреде.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести