Вучић пре одлазак у Париз посетио манастир Поганово ОВДЕ СЕ УВЕК ДОБРО ОСЕЋАМ (ФОТО)

ПИРОТ Председник Србије Александар Вучић посетио је данас, пред пред полазак у Париз, манастир Поганово, недалеко од Пирота.
1
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 "Овде се увек посебно осећам, добијем нову енергију и огромну снагу. Бескрајно захвалан игуману Мардарију и оцу Серафиму на величанственом гостопримству", написао је Вучић на Инстаграм профилу budućnostsrbijeav.

Вучић ће од сутра присуствовати Париском мировном форуму у палати Броњар, који ће окупити представнике међународних организација и лидере држава.

У фокусу дводневног скупа у Паризу је управљање последицама вишеструких криза на становништво, сарадња кроз сукобе, преиспитивање глобализације у поларизованом свету, катализирање климатских и еколошких решења, обезбеђивање безбеднијег и етичног дигиталног света и неговање инклузивнијих и праведнијих друштава.

Форум се отвара сесијом "Париски пакт за људе и планету", а уводно обраћање имаће председник Француске Емануел Макрон. Током два дана биће одржано 80 сесија. Париски мировни форум, чији је иницијатор Макрон, одржава се од 2018.године, са циљем да окупи све актере глобалне управе и заснован је на идеји међународне сарадње као кључног фактора за суочавање с глобалним изазовима и осигуравање трајног мира.

 

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести