ВУЧИЋ: ПРЕДСТАВИО сам извештај о УХАПШЕНИМ СРБИМА и да су СРБИ У ТЕШКОЈ ПОЗИЦИЈИ

БРИСЕЛ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је на састанку са европским комесаром за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком разговарао о ситуацији на КиМ, као и да им је представио извештај о повредама Срба који су ухапшени, а ништа нису криви.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Он је новинарима у Бриселу рекао да је у том извештају наведено у каквом су стању, ко их је претукао, чак и да албански лекар који их је прегледао, није хтео да потпише и да је рекао да су то звери учиниле.

"Наставићемо да разговарамо на дневном нивоу. Истакао сам да су Срби у тешкој позицији", рекао је Вучић. Он је додао да је саслушао све што су обојица имали да кажу.

"Разумем њихову вољу да се деескалира ситуација, односно да се кроз разговор решавају проблеми. Не бих говорио о конкретним стварима. За нас је највећи проблем не појединачна ситуација, већ што континуирано другу или трећу годину заредом режим Куртија или покушава да протера, ухапси или уплаши Србе, без обзира да ли је то пребијање или нека друга акција или избори са 3,4 одсто изашлих људи, или забрана уласка камиона", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести