Вучић: Руше шансу да добијемо више него што имамо данас...

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић упозорио је да његови политички противници оспоравањем референдума о Косову и Метохији “руше” шансу да добијемо више него што имамо данас. 
vucic vulin dikovic
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Вучић је рекао новинарима да се Косовом бави на дневном нивоу, да дневно чита између 500 и 600 страна докумената. што тајних, што јавних, и да ће пред народ изаћи са предлогом кад буде знао шта је максимум који можемо да добијемо.

Неће ту бити велике среће, ни радости, каже Вучић прогнозирајући исход решавања питања Косова и Метохије, али је подсетио да су његови претходници већ “оверили” косовску независност пред Међународним судом правде, независност коју данас признаје око 100 земаља, те да данас немамо ништа.

Његову оставку сад траже они који су сууцествовали у косовској независности, а он ће је, каже, дати - ако они постигну више од њега.

Он је рекао да очекује кампању политичких противника која ће ићи на то да референдум није валидан у условима диктатуре.

Референдуму се, каже, противе сви они који мисле да тиме руше њега:
А руше, заправо, своју земљу, њену будућност и шансу да добијемо више него што сада имамо, приметио је Вучић.

О официрима ЦГ на КиМ: Није пријатељски чин

Председник Србије каже да не би било шта карактерисао тешким речима, али је оценио да свакако није пријатељски чин то што Црна Гора шаље своје војнике на КиМ. 

Вучић је подсетио да је премијер Црне Горе Душко Марковић приликом посете Београду и у разговору с њим казао да Црна Гора разуме колико је КиМ болно и тешко питање за Србију и да ће се односити према њему са посебном пажњом, узимајући у обзир и интересе Србије, и оно што Србија каже...

Нити су нас питали... Они су суверена држава, они могу то, али знају какав је наш став по питању КиМ. То што ће они нешто тако значајно да раде, један, два или три њих, то је безвезе, то ничему не служи, осим да они испуне задатак који су добили од НАТО, рекао је Вучић.

Напред, момци, ви радите свој посао. Ми знамо да то није нарочито пријатељски гест према Србији. Ми ћемо свој посао да радимо, и то је то. Нема филизофије велике, а да нас терате да кажемо како је то дивно... И сад ћете ви с том двојицом да сачувате наше манастире... Ту причу неком другом причајте, рекао је Вучић. 

Опет бих навијао за Русију, свако има право да бира...

Вучић је, коментаришући утакмицу Русија-Хрватска, рекао да свако у Србији има право да навија за кога жели, да је он лично навијао за Русију, као што би и увек да се сретну та два тима, додавши да не види разлог зашто би навијао за противнике Русије. 

Гледао сам утакмицу, друго полувреме и продужетке, навијао сам за Русију, то је моје право. Србија је демокартско друштво у којем свако може да навија за кога жели, рекао је Вучић новинарима после обиласка фабрике Телеоптик.

Каже да је и пре утамице рекао да Хрватска има бољи тим, али да не види разлог због чега би навијао за противнике Русије.

Ни ја нисам фасциниран много чиме. Нисам одушевљен Томпсоновим песмама. И хиљаду пута да буде таква утакмица навијао бих за Русију. Па нека се нервирају они који желе да се додворе некима на Западу, каже Вучић.

Кометаришићи то како је РТС преносио утакмице с Хрватском, због чега је било критика, Вучић каже да је први пренос био добар, други превише навијачки и да је после тога “искључио тон”.

Нека преносе како хоће. Није ми важан тон, рекао је он.  

Вучић каже да сада не зна за кога да навија, приметивши да ће Енглеска изгледа имати више навијача у Србији него што је икад могла да замисли.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести