Вучић с Букумирићем, који је преживео напад на Бистрици

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је са Богданом Букумирићем, који је 13. августа 2003. године, као 15.годишњи дечак, преживео напад на Бистрици у Гораждевцу.
vucic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Богдан Букумирић је човек којег су Албанци, пре 18 година, недалеко од Гораждевца, тешко ранили, истовремено убивши двојицу његових другара Пантелију и Ивана, убијени су и рањени само зато што су припадали српском роду, написао је Вучић на инстаграму, уз фотографију са Богданом из зграде Председништва Србије.

Подсетио је да је тада 15. годишњи дечак, Богдан, погођен са осам метака, а Албанци и Међународна заједница никада нису пронашли оне који су тај гнусни злочин поцинили.

И не само то, и званично су обуставили истрагу и сваку потрагу за онима који су убили и ранили српску децу, истакао је Вучић.

Богдан већ годинама покушава да се скући и као председник Србије верујем да ћу имати снаге, да му на неки начин, у томе помогнем. Такође, обећао сам Богдану да ћу разговарати са представницима свих наших надлежних органа да понуде додатне награде за било каква сазнања о језивом злочину са Бистрице и да се потрага за злочинцима не прекида никада, те да убице знају да док су живи неће имати мира, поручио је председник Србије.

Нека живи наш народ на Косову и Метохији, живела Србија!, додао је Вучић.

Пре 18 година, 13. августа 2003, у Гораждевцу су непознати починиоци из аутоматског оружја пуцали на групу српске деце док су се купала на Бистрици и убили Ивана Јововића (19) и Пантелију Дакића (12), а рањени су Богдан, Марко Богићевић (12), Драгана Србљак (13) и Ђорђе Угреновић (20).

У расветљивању једног од четири највећа злочина од доласка међународних мисија на КиМ није помогла ни награда од милион евра коју је УНМИК понудио.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести