Вучић са кандидатима за посланике Српске листе

БЕОГРАД:  Председник Александар Вучић састао се данас са кандидатима за посланике Српске листе на ванредним парламентарним изборима који се у недељу одржавају на Косову и Метохији.
Vučić sa kandidatima za poslanike Srpske liste Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић са кандидатима за посланике Српске листе Фото: Танјуг/видео

Састанак председника са 17 кандидата Српске листе за посланике, коме присуствује и директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић, почео је нешто после 13 сати на Андрићевом венцу.Након тога биће одржана конференција за новинаре.

Први на листи је Игор Симић, а поред њега, на разговор са председником, дошли су Зоран Мојсиловић, Миљана Николић, Јасмина Дедић, Славко Симић, Иван Тодосијевић, Милош Перовић, Љубимко Карадзић, Верица Цхеранић, Бранислав Николић, Светислав Јокић, Милан Костић, Винка Радисављевић, Милан Јоксимовић, Ксенија Божовић, Божа Стојановић и Мирјана Николић.

Шесторо кандидата је из Северне Митровице, по двоје су из Звечана и Грачанице, док из Лепосавица, Клине Истока, Штрпца, Каменице и Зубимог Потока и Вучитрна долази по један.Председник Вучић позвао је Србе са КиМ, али и интерно расељене и прогнане, да гласају за Српску листу.Да ће кандидате за посланике СЛ позвати у Београд, најавио је пре неколико када, чиме ће, како је рекао, симболично показати која је њихова дрзава.

Истакао је да ће им пружити пуну подршку и да ће поново позвати народ да изађе на изборе.

"Моја је порука, Срби, изађите на изборе у што могуће већем броју јер гласамо за опстанак на КиМ, на нашим огњиштима, гласамо за српске плате у школама и болницама, јер ће све укинуту ако не будемо имали право гласа и не будемо чули глас Срба. Србија зове, а ја молим људе да покажу одговорност и озбиљност", рекао је раније Вучић.

Он је тада упозорио на могуће манипулације гласовима на изборима на КиМ - крађа путем поште и писама или путем неважећих листића, како би Приштина добила "лажне гласове за Србе".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести