Вучић са Оливером Ивановићем о формирању ЗСО

БЕОГРАД: Председник Владе Србије Александар Вучић састао се у Београду са лидером Грађанске иницијативе СДП Оливером Ивановићем, са којим је разговарао о формирању Заједнице српских општина, политичкој ситуацији на Косову и Метохији, будућности Бриселског дијалога и поступку који су власти у Приштини покренуле против Ивановића 2016. године.
vucic i ivanovic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Премијер Вучић и лидер Грађанске иницијативе Ивановић сагласили су се да је формирање Заједнице српских општина, у складу са Бриселским дијалогом, најважнији корак у подршци очувању виталних националних интереса српског народа, али и очувању мира и стабилности на КиМ, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Двојица саговорника разговарали су и о могућим начинима и подршци коју Србија може да пружи за економски напредак српског становништва у јужној покрајини.

Ивановић је оценио да је политичка ситуација на КиМ нестабилна и напета, јер су њихове политичке партије у сталном међусобном сукобу. 

Thumbnail

Влада Косова није успевала да прогура ниједан од закона који су за њих били важни, што је на крају довело до пада Владе у Приштини, а нервозу је додатно подизала чињеница да је дијалог у Бриселу процес који ће дуго трајати, закључио је Ивановић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести