Вучић: Само ви радите свој посао, ми отварамо ауто-пут 18. децембра

БЕОГРАД: "Само ви радите свој посао!", одговор је председника Србије Александра Вучића на карикатуру која се налази на насловној страни Данаса, на којој је он са метом на грудима испред снајпера.
d
Фото: Инстаграм профил будућностсрбијеав

Он је на инстаграм профилу "будућностсрбијеав" уз слику те карикатуре у наставку поручио:

"Отварам аутопут Обреновац - Сурцин 18.децембра! Живела Србија!".


Вучевић: Ђилас би да убија председника, е па неће моћи!

Није Србија Ђиласова "црна насловница", поручио је синоћ потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је међу првима реаговао на насловницу викенд издања Данаса, на којој је председник Србије Александар Вучић приказан као снајперска мета.

Вучевић оцењује да је сада јасно до које мере иду "идиотизам, глупост и мржња" Драгана Ђиласа.

"Лопов и власник медијског шљама би да убија председника. Е па неће моћи! Није Србија његова црна насловница!", написао је Вучевић на свом Твитер налогу.


Бечић: Да се одмах престане са овом медијском хајком

Објављивање текстова попут насловнице дневног листа "Данас" део су политике мржње Драгана Ђиласа и Вука Јеремића са идејом да се у Србији створи атмосфера да је потпуно нормално да се упери нишан у председника, да је председник легитимна мета и да је атентат на председника потпуно нормална ствар, рекао је Игор Бечић, председник Одбора за контролу служби безбедности.

Потпуно је јасно да ће битанге Ђилас, Јеремић, Обрадовић и њихови јуришници наставити са отвореним позивом на линч, насилничким и силеџијским деловањем, које не сме постати норма друштвеног понашања у Србији.

Згражава ме и сама помисао да постоје толико болесни умови који у медијима објављују овакве и сличне садржаје. У блиској историји смо имали сличну ситуацију и сви знамо на како се трагичан начин завршило.

Као председник Одбора за контролу служби безбедности позивам да тужилаштво реагује и да се одмах престане са овом медијском хајком на председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића, јер не смем ни да помислим шта би све могло да се деси ако се настави са монстуозним лажима и јавним исцртавањем мета.

Вулин: Убити Вучића је једина политика коју нуди СЗС

Убити председника Србије Александра Вучића је једина политика коју нуди Савез за Србију, изјавио је министар одбране Александар Вулин реагујући на насловницу сутрашњег Данаса на којој је Вучић приказан као снајперска мета.

"Насловна страна Данас-а, на којој опет убијају Вучића, није за осуду она је за лечење. После НИН-а Данас је поновио - убити Вучића је једина политика коју СЗС нуди, сан који сањају", навео је Вулин у саопштењу.

Како каже, сан СЗС-а о убијању Вучића је ноћна мора сваког нормалног човека.

Вулин напомиње да у Србији, у којој је убијен премијер Зоран Ђинђић, а стотине хиљада умрло у грађанским ратовима и идеолошким сукобима, позив на Вучићеву смрт је позив на рат и смрт.

"Нека уредници Данас-а објасне својој деци зашто сањају Вучићеву смрт, Србији знам да не могу", рекао је министар Вулин.


Јовановић: Викенд издање Данаса је дно дна

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић коментарисао је на свом Твитер налогу насловницу Данаса на којој је карикатура која приказује пушку уперену у председника Александра Вучића и оценио је као дно дна.

Јовановић је уз насловницу Данаса поставио и и слику новчанице од 500 евра уз коментар:

"Викенд издање Данас-а... дно дна, искеширано и пуштено с ланца."


Ђукановић: СзС жели да радикализује Вучићеве противнике

Посланик СНС Владимир Ђукановић рекао је поводом карикатуре Коракса на насловној страни "Данаса", на којој је председник Србије Александар Вучић приказан као снајперска мета, "да је очигледно да су господа из Савеза за Србију у својим главама умислила да једино насиљем и позивањем на насиље могу да дођу на власт".

"Насловна страна тог опскурног дневног листа наставак је кампање коју је започео НИН и јасно има за циљ да радикализује један део људи у Србији који патолошки мрзи СНС и Вучића и који желе да кажу да је сасвим у реду да гађате снајпером Вучића и да је он мета", казао је Ђукановић за Танјуг.

Он је додао да је јасно да иза свега овога стоји Драган Ђилас, упитавши шта би се догодило када би неки медиј који је у јавности представљен као прорежимски као мету нацртао Ђиласа.

"Да ли би можда позивали на НАТО интервенцију против Србије", упитао је Ђукановић.

Ђукановић је додао да одговорни за овакве потезе, како би их оправдали, покушавају да претходно криминализују Вучића, његову породицу и најближе сараднике и онда изађу пред јавност са ставом како је потпуно у реду употребити снајпер.

"Ово што је Коракс урадио никако се не може сврстати у слободу изражавања, ово је примитивизам", рекао је Ђукановић.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести