ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ ЊУЈОРКА Наше шансе нису велике, али борићемо се за Србију

Председник Александар Вучић саопштио је данас да је у Мисији Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку формиран штаб који се бави питањима у вези са покушајем усвајања резолуције о Сребреници и поручио да шансе Србије нису велике, али да че се борити.
w
Фото: Instagram/buducnostsrbijeav

"Наше шансе нису велике, али борићемо се за Србију и, верујте ми, народ ће видети резултате", навео је Вучић на Инстаграм профилу "buducnostrbijeav", уз фотографију са заседања штаба у Њујорку. Он је најавио да ће ускоро почети видео конференција са званичницима у Београду.

"У нашој Мисији при УН у Њујорку формиран је прави штаб, ускоро видео конференција са нашима у Београду, а у Њујорку следе сусрети са више од 120 сталних представника различитих земаља у УН", написао је Вучић.

Вучић борави у Њујорку, где ће у понедељак представљати Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација, на којој ће бити представљен редовни шестомесечни извештај генералног секретара УН-а Антонија Гутереша о раду УНМИК-а. Он ће током боравка у Њујорку обавити и низ консултација са представницима земаља чланица УН, како би објаснио позицију Србије у вези са најављеном резолуцијом о Сребреници. Вучић је, уочи пута у Њујорк, изјавио да ће доношење такве резолуције додатно нарушити односе у региону и да ће се Србија свом снагом борити против усвајања резолуције. 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести