Вучић се вакцинисао Синофармом у Рудној Глави код Мајданпека

Председник Србије Александар Вучић вакцинисао се у Рудној Глави против вируса корона у Здравстеној станици Дома здравља „др Верољуб Цакић“ Мајданпек.
vucic
Фото: Screenshot

Вакцинисала га је докторка Анита Репеђић, којој је Вучић, приликом уласка, предао букет цвећа.

У разговору са медицинским особљем Здравствене станица Вучић се информисао о процесу вакцинације у Рудној Глави.

Докторка је, после давања вакцине, председнику поручила : „Видимо се за три недеље, за другу дозу“.

Председник је са грађанима, након вакцинације, кратко поразговарао, а посету Рудној Глави искористио је и да се састане са представницима локалне самоуправе Борског округа и предузетницима из Рудне Главе.

На територији целе општине Мајданпек, која има 16.000 становника до данас је вакцинисано нешто мање од 5.000, а у самој Рудној Глави вакцину примио је 161 грађанин.

За данас је у Рудној Глави пријављено 150 да прими вакцину, а према подацима Здравствене станице од јутрос је то учинило више од 50 њих.

Вакцинацију председника у Рудној Глави прати велики број медија, међу којима су кинески ЦЦТВ, агенција Синхуа, Ројтерс и други.

Вучић: Супер је вакцинисати се, ништа не осећам

Председник Александар Вучић захвалио је данас мештанима Рудне главе, код Мајданпека, на, како је рекао, величанственом дочеку у њихово место, где се данас вакцинисао против корона вируса.

“Ја сам још жив. Крећем се. Супер је примити вакцину. Ништа се не осећам, а можда постанем и мало паметнији. Обавестићу вас наредних дана", нашалио се председник. након што је примио прву дозу у локалној амбуланти, указујући тако на значај вакцинације,

У обраћању медијима, Вучић је поновио да ће бити изграђен пут од Доњег Милановца до Рудне главе, који ће, каже, бити “као писта”.

У другој фазу, радиће се, најављује, пут Доњи Милановац - Мајданпек.

“То је важно, али смо прво желели за мања места нешто да урадимо, да покажемо људима да нам је стало до мањих села и више сеоских путева ћемо да урадимо, видећете машине већ наредних дана”, рекао је Вучић.

Он је поновио и да се нада да ће за Видовдан бити отворен погон Јумка у Рудној глави, за 80-100 радника, углавном жена.

“Верујем да ће то бити велика подршка овом прелепом крају Србије”, рекао је Вучић.

Вучић: Гледаћемо да Јумко отвори погон у Рудној Глави на Видовдан

Председик Србије Александар Вучић изјавио је данас у Рудној Глави да ће покушати да доведе неког страног инвеститора за градњу фабрике у том месту, као и да би решење могло да буде и да Јумко отвори погон у Рудној Глави и запосли 80 до 100 жена.

"Гледаћемо за Видовдан да имате малу фабрику за 80 до 100 људи и планирам тада да дођем и да покренемо производњу. Сутра долази директор Јумка да видимо око отварања погона", поручио је Вучић и захвалио свима који су остали, како је рекао, овде и што брину о својим породицама.

Вучић је разговору са мештанима Рудне Главе, где је дошао да се вакцинише, казао да би погон Јумка могао да се отвори слично као што је то урађено у Дрвару.

"Нећу да вам обећам, али у наредних четири или пет месеци ако не будемо могли да доведемо неке странце видећемо да доведемо наше фирме у текстилној индустрији, као што је Јумко и слично", казао је Вучић.

Председник је обећао мештанима да ће уколико успе у томе доћи поново и да очекује добру ракију и да га угосте.

Вучић је рекао мештанима да ће држава помоћи и у изградњи локалних и регионалних путева у том делу Србије.

Један мештанин као и у досадашњим сусретима овакве врсте, председнику Вучићу обратио са молбом за социјалну помоћ због лоших материјалних услова, а Вучић је казао да ће покушати да му запосле сина.

Фото: Танјуг (видео)

Мештани: Посета Вучића важна за вакцинацију, а и општи напред

Председник Србије Александар Вучић примио је данас вакцину против вируса корона у Рудној глави, а мештани тог села у општини Мајданпек кажу да ће то утицати да се што више људи одлучи да се вакцинише и заштити, али и да је Вучићева посета значакма у економском смислу, да тај крај живне и да се макар један део људи који су отишли због лоше финансијске ситуације врате.

У општини Мајданпек у којој живи 16. 000 грађана до данас је вакцинисано мање од 5. 000 њих, а у Рудној глави која броји око 2. 000 мештана, вакцинисано је до данас 161, а за данас вакцинацију је заказало још 150 њих колико и може да се обави у локалној Здравственој станици.

Председнику су грађани током разговора испред Здравствене станице указали да су им је највећи проблеми недостатак фабрика, односно радних места, као и лоши путеви, а мештанин Драган Германовић каже за Танјуг да данас житељи Рудне главе тешко живе и напомиње да су брда која окружују варошицу пуста јер су, како каже, старији „помрли“, а млади се у великом броју одселили.

Он је уверен да би се сређивањем сеоских путева, уз отварање неке фабрике, већина вратила.

„Причали су данас и о сређивању путева, отварању неких фирми и то би нам много значило. Наравно, не може све ођедном да се уради, али мислим да би се тада већина оних који су отишли, вратила“, казао је Германовић.

Он каже да због здравствене ситуације још увек није могао да се вакцинише, али да чим му одобре да ће то урадити.

"Када ми буду рекли да може, ја ћу радо примити вакцину. Вирус тешко да може да се победи без вакцине, а данашњи долазак председника нам значи много због свега, не само због здравствене ситуације“, навео је.

И Христина из Рудне главе,сматра да је јако значајно што је председник Србије данас дошао у Рудну Главу.

„Много нам значи што се председник баш код нас вакцинисао“, каже Христина која, иако због здравствених разлога још увек није вакцинисана, сматра да без тога вирус корона неће бити побеђен.

Слободан Миљевић из Мајданпека, који је данас дошао у Рудну главу како би видео председника и поразговарао са њим, каже да је Вучић овим доласком показао „колико је велики човек“.

„То се зове председник. Да није дошао, ускоро овде не би остао нико. Ионако нас је мало, млади су отишли, али вирус нас је научио да морамо да будемо сложни и сви заједно“, казао је Миљевић.

Истиче да се он ревакцинисао, јер с обзиром да је 1948. годиште, једино на тај начин може да се заштити.

Каже да није имао скоро никакве нуспојаве након примања вакцине, да сада имам антитела и заштићен је и поручује свима да ако се сами не чувају, нико их неће сачувати.

„Вучићу треба да будемо захвални јер питајте Хрвате како пролазе, Македонце, у БиХ, Румунији, Бугарској, а ми сада имамо четири врсте вакцине и биће ускоро и пета. За људе је вакцина новина, али се опамете када је густо. Вакцина много значи“, наводи Миљевић.

Када је реч о животу у Рудној глави, Миљевић који је питао председника да ли ће бити нека фабрикла отворена у том месту, с обзиром да је Златара затворена, а да сада у целом крају живе само од рудника, сматра да је неопходно да се отвори фабрика.

„Златара је затворена, остали су људи без посла, али када ујутру останете и дете тражи млека, а ви немате да му дате, шта ћете да му кажете, да ли њега интересује ко је који политичар. Онда људи одлазе“, наводи Миљевић.

Према његовим речима, када се отвори погон Јумка за 100 жена који је данас најављен, то ће значити да 300 људи остану у Рудној глави, а можда се неки и врате.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести