Вучић: Србија има чисту позицију права и морала

ДАВОС: „Србија има чисту позицију што се тиче међународног јавног права и моралних принципа”, истакао је вечерас председник Александар Вучић.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Вучић је, за ТВ Пинк рекао да је веома добро што је наша делегација присутна у Давосу на Светском економском форуму, где је веома присутан антируски став, па се може замислити шта би причали о нашој земљи да не страхују од потенцијалног одговора.

Пренео је да је чуо разне увреде, међу којима да смо полутрудни и слично.

„Не смем да кажем ко све тако говори. То није претерани проблем, али они нису навикнути да чују одговор. Али ми имамо чисту позицију међународног јавног права и моралних принципа. Међутим да ли ће наш одговор да промени свет, учини нашу позицију једноставнијом - неће“, објаснио је Вучић.
 

Рекао је да је предоминантан антируски став на сваком месту, осуда руских власти која је толико видљива на сваком кораку од продавница до саме организације Давос.

Нагласио је да су на скупу у Давосу присутне западне државе, више афричких и азијских лидера.

„Са свима разговарамо и проналазимо најбоља решења за Србију. Ми са њима имамо већи део трговинске размене, веома значјану сарадњу и зато сам задовољан што сам овде и што можемо да штитимо интересе Србије“, подвукао је он.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести