ВУЧИЋ СТИГАО У АТИНУ, разговор о евроинтеграцијама ЗБ на НЕФОРМАЛНОЈ ВЕЧЕРИ за лидере региона

АТИНА: Председник Србије стигао је у Атину где ће учествовати на неформалној вечери коју грчки премијер Киријакос Мицотакис организује за лидере региона поводом 20 година од Самита Европска Унија-Западни Балкан и усвајања Солунске декларације.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Састанку ће присуствовати високи представници Европске уније Урсула фон дер Лајен и Шарл Мишел.

На састанку, који ће бити одржан у вили Максимос у Атини, разговараће се о проширењу и европској будућности региона, као и о енергетској безбедности на Балкану и у југоисточној Европи.

На вечери ће, поред Вучића, бити присутни председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел, као и председник Црне Горе Јаков Милатовић, премијер Северне Македоније Димитар Ковачески, председница Министарског савета Босне и Херцеговине Борјана Кришто.

На скупу ће учествовати и лидери земаља региона које су чланице ЕУ - премијер Бугарске Николај Денков, Хрватске Андреј Пленковић и Румуније Јон-Марсел Чолаку, док су председница Словеније и председник Албаније спречени да дођу.

Позив је добио и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Вучић је изјавио да ће се на данашњем неформалном састанку лидера региона у Атини, коме ће присуствовати високи представници ЕУ, разговарати о евроинтеграцијама Западног Балкана, а да за остале теме није сигуран.

Он ће се састати са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Јуче је у изјави за српске медије у Будимпешти, на питање новинара о чему ће се разговорати у Атини, рекао да ће бити и других тема, али да не може о томе да говори јер је такав договор.

То је супер тема и то је одлично, а видећемо које ће бити друге теме. Не би они мене због тога звали. А чак и да знам, не бих о томе говорио, јер договор је да о томе не причам, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести