Вучић: Стиже на наплату све што је било између 10. и 16.марта

НОВИ ПАЗАР: Нама ће још неколико дана долазити наплата за све оно што је било између 10. и 16. марта, упозорио је данас председник Александар Вучић.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

"Једноставно, нисмо могли да контролишемо 400.000 људи који су ушли. То је јединствен случај, никоме се у региону није догодило ништа слично, осим Румунији, али у мањем обиму. Али, ти људи нису криви", рекао је Вучић новинарима у Новом Пазару.

Председник је истакао да је погледао слику облолелих из Новог Пазара, и без жеље да изговара било чије презиме, пожелео свим породицама да сви преживе и буду здрави још 100 година, али и указао да је много људи са којима су инфицирани били у контакту.

"Зато се плашим се да ће се зараза ширити", додао је Вучић.

Он је поновио да болест није никаква срамота, већ да то мора да се лечи и апеловао на људе да пријаве ако имају симптоме.

"То што сам ја кардиоваскуларни болесник, није ме срамота. Срамота би ме било да сам нерадник", указао је Вучић.

Поновио је да ће данас допремљену медицинску опрему становници Новог Пазара памтити и за 10, 20 година моћи да кажу да су то "респиратори које је Вучић допремио", јер је питање шта ће неко после ове ситуације са короном моћи да допреми.

"Ово је огромна помоћ. Имате клиничке центре који немају много више респиратора од Новог Пазара и срећан сам што смо данас могли ту помоћ да пружимо", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести