Вучић сутра телефоном с Меркел, три државника за три дана

СОЧИ: Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће сутра, након сусрета с председницима Русије и Белорусије, које је имао данас и јуче, разговарати и с немачком канцелариком Анегелолм Меркел.
 Vučić
Фото: Танјуг/видео

Вучић је у разговору са српским новинарима, након разговора руским председником Владимиром Путином у Сочију, прецизирао да ће тај разговор са немачком канцеларком бити телефонски.

Сутра ћу разговарати. Сутра идемо на отварање радова за један аутопут, потписујемо уговор за Моравски аутопут, дакле други аутопут. То су велике вести за нас. И онда разговор с Ангелом Меркел, рекао је председник на констатацију новинара да ће у само три дана разговарати са Лукашенком, Путином и Меркел и питање који му је од тих сусрета био најтежи и колико је важно за Србију развијати односе са истоком и западом.

Председник је рекао да за одговорне људе нема лаких разговора и лаких тема.

А који ми је био лепши нећу и не смем да говорим, казао је председник и додао да за одговорне нема лаких разговора, као што за одговорне људе нема лаких избора, све је лако само за оне који губе.

Председник је поручио и да за оне који желе да побеђују нема лаких ствари.

Питао је новинаре да ли желе да им прича и колику је имао трему и колико се плашио да не прогреши у уводном говору на руском или на конференцији за новнинаре.

Можете да замислите, ... има и тема које нису лаке од гаса па на даље..., рекао је Вучић и додао да то не значи да под притиском смете лошије да реагујете и правите велике грешке.

Ако нећете под притиском да радите, немојте да радите тај посао и нема филозофије. Одговорност и озбиљност су за мене најважније речи, а то лако или тешко не познајем, рекао је да је за њега све тешко па и испити на факултету.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести