Вучић: Све бољи услови и све више посла у Србији

НИШ: Председник Србије Александар Вучић је поручио данас у Нишу да ће у нашој земљи бити све бољи услови за живот грађана и све више посла.
1
Фото: Tanjug

Вучић је након састанка са градоначником Ниша Дарком Булатовицем, председницима општина и нацелницима Пцињског, Јабланицког, Топлицког, Пиротског и Нишавског округа, рекао да ће дати пуну подршку за још бржи развој тог дела земље.

Рекао је да је веома задовољан данашњим отварањем фабрике Цумтобел у Нишу, где ће радити 1.100 радника.

"У Цумтобелу ће радити 10 одсто инжењера. Сутра ћемо отворити фабрику Ими, где ће радити 500 инжењера. Поносан сам што је у Нишу незапосленост смањена са 36.000 на 25.000 људи. И даље морамо да се боримо и спустимо још више", рекао је он.

Вучић каже да је имао састанак данас и са представницима компанија Зиђин и Невесун и подсетио да ће Зиђин до краја године преузети РТБ Бор, као и да та кинеска компанија купује права на истраживање бакра и злата на налазишту Чукару Пеки код Бора од канадске компаније Невсун.

Вучић истиче да ће удео рударства бити пет одсто БДП-а земља.

Бор и Мајднапек имаће много више новца, а и у борском и зајечарском округу ће бити реализовани инфрастрктурни радови.

"На састанку смо се договорили да пружимо пуну подршку", рекао је Вучић.

Вучић наводи да ће РТБ Бор производити 250.000 тона катодног бакра и седам тона злата годишње, као и да ћемо по производњи бакра бити трећа земља у Европи после Немачке и Пољске.

"То је огрoман подстрек за исток Србије, много ће да значи за насе округе и опстанак наших људи. Из овог дела Србије имамо највећи одлив становништава у западноевропске земеље. Надам се да ће бити још већа примања и много више новца за наше грађане и општине.Ствараћемо све боље и боље услове и посла ће бити све више", додао је Вучић.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести