Вучић: Тешке поруке из Подгорице...

ДРВАР: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да из Подгорице стижу "Тешке поруке", попут оцене председника Црне Горе Мила Ђукановића да су протести “лудачки”, те, на пример, да ће у Црној Гори бити нека "православна црква".
Predsednik Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

"То су за нас тешке поруке", рекао је Вучић новинарима на питање о изјави Ђукановића, те истакао да то питање у Црној Гори не може да се гледа само као верско, јер је наша црква, истиче, и део нашег националног идентитета.

Он, каже, нема намеру да се меша у црквено, поготово не у духовно питање, јер, иначе, није велики верник, иако је припадник српске цркве, у којој је крштен, и не иде свакодневно на литургије.

Али, каже председник, српска црква има велики значај по српски народ:

"Српска црква је, сем духовног живота, била чувар нашег националног бића. Видите из различитих извора, тако и многих из државних структура да кажу да то није српска, већ ће је назвати ''неком православном црквом''", приметио је Вучић.

Сутра ће, истиче, тако урадити на Косову, те у Хрватској, као пред Други светски рат, када су имали глупу идеју да то буде хрватска павославна црква, па су то променили, објаснио је он.

Вучић је указао да српски народ у Кистању, Добропољцима, на пример, опстаје само због постојања манастира Крка.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести