Вучић у Бриселу, разговара са комесаром Вархељијем

Након састанка са Вархељијем, председник Србиије учествује на првом физичком састанку у наставку дијалога Београда и Приштине.
Varhelji i Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Вархељи и Вучић Фото: Танјуг/видео

БРИСЕЛ: Председник Србије Александар Вучић стигао је данас поподне у Брисел, где се, како сазнаје Танјуг, нешто после 15.00 сати, прво састао са комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Након састанка са Вархељијем, председник Србиије учествује на првом физичком састанку у наставку дијалога Београда и Приштине.

Александар Вучић се са комесаром Вархељијем састао одмах по доласку са аеродрома у просторијама Мисије Републике Србије у Бриселу.

Теме њиховог разговора су, према информацијама Танјуга, евронтеграциони пут Србије, укључујући и нову методологију процеса приступања коју је Србија управо прихватила, као и економско - инвестициони пакет за Западни Балкан, који Комисија треба да представи на јесен.

Председник Србије ће се након састанка са комесаром за проширење састати и са шефом дипломатије ЕУ Жосепом Борелом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.


Вархељи: Добар разговор о реформама, регионалној сарадњи...

Европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархељи саопштио је да је у Бриселу имао добар разговор с председником Србије Александром Вучићем о реформама Србије у вези са приступањем ЕУ, борби против Ковида-19, регионалној сарадњи и припремама за економски и инвестициони план који ће Европска комисија представити на јесен.

Верхељи је објавио на Твитеру и фотографију с Вучићем.
 


У питању је билатерални састанак представника Србије и ЕУ у оквиру нове рунде разговора о нормализацији односа Београда и Приштине.

Триталтерални састанак председника Србије Александар Вучића, премијера Косова Авдулаха Хотија и ЕУ посредника у дијалогу планиран је да почне око 17.30 и заврши се до 20 часова.

Разговори у оквиру дијаога Београда и Приштине воде се у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу.

Очекује се да ће се председник Србије Александар Вучић након разговора вечерас обратити медијима у Бриселу.           

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести