Вучић: Велика је паника шта ће Колувија још да каже

ДУБАИ: Председник Србије Алекандар Вучић изјавио је вечерас да у случају власника плантаже "Јовањица" Предрага Колувије, који је у интервјуу Владимиру Ђукановићу, рекао да је од њега тражено да кривицу за производње тоне марихуане свали на Андреја Вучића, има неколико интересантних ствари.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Он је за тв Пинк рекао да не постоји случај да је неко провео две године у притвору, а да није никога убио или трговао са тонама кокаина.

Како је рекао битно је да надлежни органи испитају случај.

"Видите панику код тајкуна и тајкунских медија шта ће да каже. Велика је паника. Ако две године водите кампању да смо власници плантаже дроге и то се сруши после две године када он изађе у јавност да објасни како је све ишло", рекао је Вучић.

Вучић је казао да има одређене сумње, али да се не би сада изјашњавао и поновио да је ту много ствари интересантно, и са спољним фактором и другим стварима, али да очекује да ће полиција то да испита.

"Не мислим да ће (министру одбране Небојши) Стефановићу бити проблем да одговара на то. Лично бих био изненађен да је он у то био умешан, али не одбацујем ни једног секунда да свако буде испитан. Мислим да су то неки већи и крупнији играчи водили преко многих људи у самом МУП-у који су имали већи и тежи циљ, а то је разбијање земље", рекао је Вучић.

Како је рекао, он се од почетка, када се случај појавио питао о чему се ту ради.

"Када лажете крупно то траје неко време, али у лажи су краткје ноге. За мене је истина важнија од форме, зато нисам разумео, али Ана (Брнабић) је сувише добра и пати због тога што пишу и сматра да мора да одговори на глупости и лажи које пишу", рекао је Вучић.

Он каже да је суштина сасвим друга, а то је циљ зашто се то све писало, а то је рушење власти у Србији.

"Некоме је сметало да чује шта се стварно догодило, а то је суштина целе приче. Нека се надлежни баве кршењем норми. Ви сте буквално урушавали државу а знали сте да лажете и да обмањујете јавност и на крају шта ћете када чујете да су тамо били представници страних амбасада а ја никада нисам, шта ћемо са тим", рекао је Вучић.

Видећемо да ли ће други хтети да иду на полиграф и додао да он иде када га позову, за разлику од других политичара који нису пристали.

Како каже страшније од свега тога је што су поједини центри моћи покушали да праве трговину са некима у власти.

"Али страшније је што је требало да каже да је давао новац у фондове БИА-и да отпризнава независност КИМ. Можете ли да замислите да је неко такав зликовац да то жели својој земљи. Играте се са државом, да се дрогом то финансира", рекао је Вучић.

Неки полицајци ће да проговоре и кажу истину

Вучић каже да су исти људи учествовали у прислушкивању и хаковању телефона Предрага Колувије, који је изјавио да су покушавали до његада изнуде да лажно окриви Андреја Вуцица за “Јовањицу” и да је у питању до 10 људи који су били у истим комбинацијама.

Вучић је за ТВ Пинк из Дубаија рекао и да они имају озбиљан проблем, јер ће неки људи из МУП-а да проговоре, неки полицајци ће да кажу истину о томе шта су и у чије име говорили да не би уништавали своје животе и каријере.

Он је напоменуо да се против неких људи у МУП-у већ води поступак, неки су недавно притворени.

"Полако. Верујем у надлезне органе, за МУП сам сигуран, а ста ће тузиластво да уради не могу да говорим", рекао је Вучић и додао да ће то бити интересанта прича.

Ово је обицан посао надлезних, а нико неће бити заштићен, као ни у другим случајевима, указао је Вучић.

Он је додао да нико није заштићен, укључујући и њега и да је спреман и да иде на полиграф да каже са ким је и да ли је имао контакте.

"Као што сам рекао и за Беливука, молим позовите ме зелим да показем на полиграфу да ли сам имао било какаве конаткте", напоменуо је.

Додаје да се то односи и на критике "једне госпође"(Мариника Тепић) да је разговарао са Звонком Веселиновићем и Радојичићем, а нииједног таквог разговора није било.

"Немају они ништа, као што немају ни за Андреја ни за било кога другог, чак и да сам разговарао не би било кривично дело. Ракић и ја се чујемо и тамо је њих још 10 када причамо око Косова", додаје.

"Сваког дана избаците 1000 лази са једним циљем да се Србија сруси. Ја не говорим случајно, и после мене це доци неко им неће бити по вољи, неко ко ће да настави политику рационалног и паметног развоја Србије, русиће их још зесће. Тада ћете да видите да није проблем у Вуцићу, већ у томе да Србија мора да буде згазена и да буде 10 пута мања и која никада неће бити довољно мала да би они били задовљни. Ни они у Београду , а и они у појединим страним центрима моћи", поручио је Вучић.

Он је додао да у то не треба имати сумње и да то говори као човек са великим искуством, који је успео да обезбеди и пријатеље, а да га поштују они који нам нису пријатељи.

"Управо због цврстине става и озбиљности и онога што је Србији враћена економска снага.", поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести