Вучић за Аваз: Водио сам рачуна и о интересу свих у региону

САРАЈЕВО: Председник Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу за сарајевски "Дневни Аваз" да је у Вашингтону имао одличан разговор с америчким председником Доналдом Трампом и истакао да се трудио да све што је делегација Србије предлагала буде у интересу не само наше земље, већ свих у региону.
vucic
Фото: Танјуг (видео)

Вучић је у интервјуу, чији део Аваз објављује данас, а цео разговор сутра, рекао да се понашао одговорно, јер му је обавеза да уради све што може за Србију.

Понашао сам се одговорно, понашао сам се пристојно и имао част и прилику да обавим одличан разговор с Доналдом Трампом. То бих поновио увек, јер моја је обавеза да радим све што могу за моју земљу, за Србију. А трудио сам се да све што смо ми предлагали буде у интересу не само Србије, већ и свих других у региону, поручио је Вучић.

Говорећи о споразуму из Вашингтона и коментарима које је његов сусрет с Трампом изазвао, Вучић је рекао да му није пало на памет да због столице напусти састанак.

Замислите председника било које од наших малих земаља из региона да добије прилику да уђе у Овални кабинет, да разговара билатерално, сам с председником Сједињених Америчких Држава и да, када му ставе столицу, каже: ''Извините, не интересује ме ова столица, сад ћу лепо да је шутнем, па ћу да изађем напоље и баш ме брига за САД, јер је мени много важно за моју сујету каква ће столица да буде", рекао је Вучић.

Дневни аваз наводи да ће цео интервју бити објављен сутра.

Тај лист је, иначе, веома ласкаво оценио резултате Вучићевих разговора у Белој кући и споразума о економској нормализацији односа с Приштином.

Вучић је, сматра Аваз, изашао као апсолутни победник после потписивања споразума.

Белој кући, целом Западу и региону, показао се као одговоран, конструктиван и зрео лидер спреман на компромисе, а домаћој јавности као бескомпромисан борац против међународног признања Косова, писао је сарајевски дневник.

Истиче се да су ризици и штете које је, евентуално, могао имати сведени на нулу, а простор за његов политички раст, након што је скинуо велики терет, апсолутно је отворен.

Вучић је у Вашингтону продао оно што је давно изгубљено, а заузврат је, када се наравно апострофирају ботовске будалаштине на интернету, у најмању руку добио легитимацију какву ниједан лидер, нити држава у региону нису имали последњих тридесетак година, наводи се у анализи на Авазовом порталу.

На известан начин, кажу, Вучић је у Вашингтону направио "потез своје политичке каријере, закључио је Аваз у својој анализи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести