ВУЧИЋ: За децу оболелу од ретких болести ДОДАТНА УЛАГАЊА, ускоро и ваучери

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић најавио је данас, током пријема представника удружења, родитеља и деце оболеле од ретких болести у Председништву да ће држава обезбедити додатну финансијску помоћи, поред предвиђених 7,2 милијарде динара у 2024. години.
Танјуг/видео
Фото: Танјуг/видео

"Ми смо са 130 милиона динара дошли до улагања од 7,2 милијарде динара у 2024. години и то ће бити више. Ми смо у договору са председницом владе, министром финансија, министром здравља, овде присутнима министрима Кисић и Селаковићем договорили то да одмах идемо на издавање ваучера за апотеке за куповину лекова и суплемената, то је негде 35.000 динара по особи за ову годину, укупно 100 милиона динара", рекао је  Вучић.

Како је рекао, под два, идемо се са издавањем ваучера за рехабилитацију у бањама, планинама и на мору преко Црвеног крста у Баошићима.

"Предлог је за вредност ваучера од 50.000 динара за породицу, финансијски ефект је 142,5 милиона динара. И идемо са једнократном помоћи, новчаном помоћи, од 25.000 динара, ефект је финансијски 71,25 милиона, што значи негде око 320 милиона динара, нешто мање од три милиона евра. То није мали новац", навео је Вучић.

Навео је да ће се, због онога што их много више мучи и што им је неупоредиво потребније, а посебно што се квалитета помагала тиче, гледати да по том питању држава помогне што је могуће више.

"Нисам данас ја био довољно спреман заједно са људима из владе да одговорим на питање до које мере и са којим финансијским ефектима, али оно што смо се договорили то је да у наредних 20 дана правимо радне састанке, не овакве догађаје на којима ћемо да донесемо одлуку и да по том питању у многоме помогнемо и нашој деци и свим људима који болују од ретке болести.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести