Вучић: За шест, седам месеци народ ће рећи своје на изборима

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је да ће ускоро, у року од шест, седам месеци народ на изборима одлучити коме ће пружити поверење у наредне четири године.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Предстоји нам врло врућа политичка јесен, пошто видим да већ најављују не само протесте, већ и одлучујуце простесте. Имаћемо изборе тако да ће народ на изборима да одлучи ко ће да влада, рекао је Вучић.

Он је додао да су протести увек демократски, добродошли, док неко не реши да упада са тестерама, секирама или да заузима државне институције.

Све су то добре ствари и верујем да ћемо и тиме показати ниво сопствене демократије, сопствене политичке зрелости. А, ускоро, у року од шест, седам месеци ће народ да одлучи коме ће пружити поверење у наредне четири године, рекао је Вучић.

На питање да ли избора бити раније у односу на одговарајуће рокове, Вучић је рекао да следе редовни избори, те да једино парламентарни избори могу да буду ванредни, али они “де факто” и нису ванредни, јер, каже, не би били изненађење ни за кога, будући да их је најавио чим су окончани претходни избори.

Замислите да су пожари, а да ја нисам у Србији

Вучић је изјавио да нема шта да замери министрима који су отишли на одмор, али да он лично више воли да буде у Србији.

Замислите да имамо неке пожаре, а да ја нисам овде, констатовао је Вучић и додао да могу поједини политичари из Црне Горе, Грчке, Хрватске да праве постове и твитове о пожару у Београду, али да он то не би издржао.

Ја морам да будем овде, са највећим делом народа, рекао је Вучић.

Рекао је да министрима, који су на одмору, нема шта да замери, додајући иронично да му је драго да Синиша Мали по први пут није када и сви на мору, пошто је, каже, већ био два или три пута на мору.

Он ће увек да каже да није никад био. Кад га питате, никад није био на одмору, а бар је три пута био… јер он то нешто викенде рачуна, па спаја, бог ће га знати, али он сад није на мору, опаска је Вучића на рачун министра финансија.

Остали су, каже, на мору.

Имају своје животе, своје породице, понашају се нормално, имају потребе, да се одморе, вредно су радили. Не мислим да сам ја мање вредно радио, али волим да будем овде, у Србији, рекао је Вучић.

Додао је и да није веровао да ће толико људи да отпутује на одмор.

Подаци са граничних прелаза су нестварни и показују да су људи жељни путовања, али и да су могли да скупе довољно новца за путовање, што није лоша вест, рекао је Вучић.

Напредује Србија - напредује спорт, настављамо улагања

Вучић је претходно изјавио да је поносан на све српске олимпијце, освајаче медаља на управо завршеним Олимпијским играма у Токију, додајући да ће награде за оне који су освојили неку од три медаље бити исплаћене у наредна два дана, али и истичући да ће се са улагањем у спорт наставити и убудуће.

То је, рекао је 70.000 евра за злато, за сваког ватерполисту, Јовану Прековић и Милицу Мандић, која је мислим већ и добила, као и за тренете. За сребро, за Дамира Микеца је 60.000 евра и 50.000 за бронзу, за сваког члана баскет тима, одбојкашице, Тијану Богдановић, Миленка Себића, Зурабија Датунашвилија", рекао је Вучић.

“Поносан сам на њих. Олимпијско такмичње се рализкује по томе што је то такмичење нација, држава. У Лондону смо делили 4. и 5. Место у региону по броју освојених медаља, овог пута смо други, иза Мађарксе”, указао је Вучић говорећи за ТВ Пинк.

На ОИ у Лондону 2012. године, подсетио је, по броју медаља испред Србије су били и Мађарска, Румунија, Хрватста, док смо са Бугарском делили четврто и пето место, а данас је Сбрија друга, док је само Мађарска испред нас.

“Мађарска је права спортска нација, много улажу у комплетну инфраструктуру, покушаћемо и ми да идемо тим путем, да улажемо. Први пут смо по броју медаља испред Хрватске, што је изванредно. И Словенија је изузетна, али је иза нас, и Румунија која је већа од Србије, Бугарска… То показује колико је Србија напредовала, колико спорт у нашој земљи напредује”, истакао је Вучић.

Најавио је да ће се наставити улагања у спорт, да се и на овим Играма показало у које сегменте још мора да се уложи, како би се остварили још бољи резултати на Играма у Паризу 2024.године, а затим и у Лос Анђелесу.

“Честитм свим дивним девојкама и момцима, тренерима, медицинском особљу, свим члановима ОКС-а. Изузетан су успех постигли и на најбољи начин представљали Србију. Хвала им свима. И они који нису освојили медаље, урадили су много самим пласманом на Олимпијске игре”, рекао је Вучић.

Он је најавио и да следе улагања у фудбалску инфраструкура, да креће изградња националног стадиона, као и стадиона у више градова.

“Урадићемо у Зајечару, Лесковцу, Лозници, Крагујевцу… Да се фудбал игра на подручју већег броја места, а не да то буде ''ексклузивитет''. Не треба да нам лига буде састављена од 10 клубова из Београда и два, три из Новог Сада. Фудбал треба да се игра у целој Србији, од Сомбора до Врања, од Лознице до Пирота”, рекао је Вучић.

Улагаће се, каже и у базене, у национални одбојкашки центар, радиће се на подизању рукомета…

На питање да ли је стигао да испрати мечеве са ових Игара, рекао је да је углавном пратио мечеве и борбе, захваљујући временској разлици, јер је сада било лакше, зато што утакмице нису узимале простор у радно време.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести