Вучић: Не брину ме опасни људи, већ ћутање Европе

БЕОГРАД: Премијер и итзабрани председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га не брину "опасни људи", попут Харадинаја, већ ћутање Европе на оно што у последње време поручују Албанци, а што се не може другачије разумети него као претње "цепањем" граница у рушењем на Балкану.
Vučić obišao radove na Beogradu na vodi   Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug/video

Вучић је, у одговору на питање новинара о најновијим претњама Рамуша Харадинаја њему лично да се "не качи с њим" и да се "не игра са Албанцима", рекао да те претње нису због њега, већ што виде "већу снагу, енергију и моћ српске државе", а што, приметио је, по некима није никако смело да се догоди.

Изгледа да је свима дозвољено да кажу шта хоће, да лажу, као што је лаж данас у Бриселу да имамо неку војну базу у Нишу, а све те лажи су праћене и широким, али не многољудним, покретом у Србији оних којима је једино стало да они дођу на власт, а газде и налогодавци да буду задовољни.

Са Албанцима се, каже, не игра, напротив, пружао им је руку, али неће злочинцима и силоватељима.

Мали већ током лета одлази с места градоначелника

Синиша Мали неће више бити градоначелник Београда не зато што није добро радио и не зато што СНС више нема већину у Скупштини града, него због свеопште кампање која се води против њега, изјавио је данас премијер Александар Вучић. Он је најавио да ће Мали отићи много пре избора, током летњих месеци.

Он је у изјави новинарима говорио о резултатима рада градоначленика, наводећи да је Мали успео да смањи дефицит града на мање од четири одсто, да смо од 45 градилишта данас дошли до 450 чиме је омогућено да Београд буде град кранова, као и резултате у обасти туризма. 

"И све то није било довољно... резултате не можете да избришете", истакао је Вучић, али и додао да ситуација са Малим није ни за кога одржива због кампање која се води.

Вучић: Ближе сам имену премијера

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић зјавио је данас да је ближи имену премијера којег ће предложити. "Скратио сам листу, близу сам имену премијера. Када будем имао име, онда ћу га саопштити", рекао је Вуцицћ новинарима након обилска радова на београду на води.

„Крив сам и Драшковићу и свима, али где су аргументи?“
Мене имају право сви да критикују, то је ваљда најлакше и најједноставније, изјавио је Вучић наводећи да је добро да је и лидеру СПО Вуку Драшковићу крив, као и свима другима, али, истиче, још није чуо озбиљну аргументацију. 

"Када читате интервјуе оних који ме нападају, сем личне мржње нисам нигде чуо никаву политику. Код Драшковића сам чак видео неку политику, са којом нисам увек и у свему сагласан, али неке политике има, а код многих других нема никаве политике", рекао је Вучић. 
Одговорајући на питање новинара да ли ће преиспитати сарадњу са СПО после последњих Драшковићевић изјава, Вучић је рекао да он не говори на такав начин. 

"Мене имају право сви да критикују, то је ваљда најлакше и најједноставније. У овој земљи прво каже неко - био је пенал, а ови кажу - није био пенал, и да је био и да није био пенал, крив је Вучић", каже премијер. 
Шта год да је, додаје, Вучић је наместио с једне стране да се додвори једнима, а овим другима зато што се зна да навија за њих.  
"Како год окренете, Вучић је крив. Шта год да урадите у Србији... киша када падне вечерас бићу ја крив. То је добро да постоји неко ко је људима крив за све, добро је и да сам Вуку Драшковићи крив, добро је да сам и свима другима крив, али још нисам чуо озбиљну аргументацију", наводи Вучић.
Сутра сви они, каже, могу да наставе да га мрзе, а он ће и даље да ради и гради. 

"Ови што ме нападају, све сам прочитао, сем тих личних питања, сем тога да ли једете јабуке или ајвар, никакву политику и ништа нисам видео што се тиче грађана. Не зам ни шта бих одговарао на то", додао је Вучић. 
"Вечерње новости" наводе да је вишегодишња коалициона сарадња СНС и СПО  озбиљно пољуљана након Драшковићевих објава о демонстрацијама на Твитеру, које су протумачене као подршка студентским протестима и након критика начина на који је Влада Србије реаговала на одлуку суда у Колмару да не изручи бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја Београду.

„Помињу Гошу и Јуру, како их није срамота“
Вучић каже да све оне који стање у фабрикама, а које су, наводи, приватизоване, доведене и опљачкање за време њихове власти треба да буде срамота што то уопште помињу.

Он је договарајући на питања новинара приликом обиласка радова на Београду на води рекао да су неки за првомајске празнике Гошу и Јуру назвали "парадигмом рада" у Србији и подсетио да су Гошу они приватизовали, Јуру они довели у Србију, дали субвенције, све приватизовали и опљачкали, док он гледа како да те фабрике боље раде, запосле још више људи.

"Како вас није срамота", рекао је Вучић, али упитао и како није срамота оне који им у таквим лажима помажу.
Додао је и да и даље могу да наставе да га мрзе али да ће он наставити да ради и гради све оно што они нису а што нису урадили.

Захвалнице се пишу у историји, а не на папиру

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је чуо како нове власти у Прешеву траже да му се одузме захвалница, која му је уручена пре две године, и поручио да се захвалнице пишу у историји, а не на парчету папира.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је обавештен да власти у Прешеву желе да му одузму захвалницу, која му је уручена када су изграђени породилиште и путеви новцем грађана Србије.

"Али, пошто не дам да отцепе тај део Србије, па ваљда треба да ми узму захвалницу. Ја мислим да се захвалнице пишу у историји, а не на парчету папира који добијете", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести