Вулин: Искреност осуде злочина мери се пресудама злоцинцима

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да се на обележавању 25 година убиства српских цивила у засеоку Грубори код Книна могло чути све али не и извињење и објашњење зашто је било потребно четврт века да се злочин призна.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Када убијете шест стараца то је штета за Хрватску, када протерате 250.000 Срба и убијете 2.000 Срба, то је разлог за прославу", изјавио је Вулин коментаришући обраћање хрватског председника Зорана Милановића на комеморацији српским цивилима у Груборима код Книна убијеним 1995. године у злочиначкој операцији "Олуја".

Искреност осуде злочина, како додаје, не мери се закаснелим обиласцима гробова већ судским пресудама убицама који су гробове ископали.

Вулин је оценио да је Хрватска после 25 година признала да је убијање шест ненаоружаних стараца злочин.

"Чули смо и да је стрељање српских стараца у селу Грубори нанело штету Хрватској, али не и да је акција Олуја у којој су их побили, злочин", рекао је Вулин.

"Свашта смо чули, али нисмо чули и речи извињења, ни објашњења зашто је било потребно 25 година да се злочин у Груборима призна. Нисмо чули зашто се Србима већ 25 година не омогућава повратак и ни зашто су злочиници из Грубора ослобођени сваке одговорности", рекао је министар.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести