Вулин: Људи имају разлога да верују својој Војсци и држави

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин, који је данас с начелником Генералштаба Војске Србије Миланом Мојсиловићем уручио у згради Старог генералштаба у Београду кључеве 25 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и ВС, изјавио је да људи имају разлога да верују својој војсци и држави.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/ D. Goll, arhiva

Он је, како је саопштило Министарство одбране, навео да је од почетка 2018. године до данас Војска Србије успела да реши стамбено питање за 704 породице.

"Војска Србије поново гради систем. Ми показујемо да бринемо о сваком свом човеку без обзира да ли је активни припадник Војске Србије или је пензионисано лице, без обзира да ли је војно лице или цивилни намештеник", поручио је министар и додао да сви који припадају систему одбране заслужују пођеднаку пажњу и заслужују да се о њима и њиховим породицама брине, јер без сваког од њих нема система одбране.

Према његовим речима, систем који је бринуо о људима плански је и намерно уништаван како би се подрила борбена готовост војске и уништио одбрамбени систем земље, али се он сада успешно и веома брзо враћа.

"Људи имају разлога да верују својој Војсци и држави и буду део система одбране. Приђите систему одбране, будите део система одбране и треба да знате да ће се о вама бринути од првог дана када постанете наш припадник па до последњег дана. Сваки припадник система одбране може и мора да се ослања на своју Војску и на своју државу", истакао је Вулин.

Стамбено питање данас је решила и породица мајора Саше Премовића, начелника Центра Министарства одбране Нови Пазар.

"После шест прекоманди и безмало тридесет година радног стажа проведених у јединицама Војске Србије и Министарства одбране добио сам кључеве двоипособног стана у гарнизону Рашка, месту одакле сам и кренуо свој животни пут давне 1970. године", рекао је мајор Премовић и захвалио држави и Министарству одбране на бризи.

Свој кров над главом после вишедеценијског рада у систему одбране данас је добила и Весна Попјованов, референт у правном одсеку ВМА.

"Веома сам срећна и задовољна што сам након 37 година одговорног и савесног рада у Војсци Србије решила своје стамбено питање на одговарајући начин", рекла је Попјованова и додала да ће у стану на Новом Београду живети са ћерком, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести