Вулин: Респиратори би били драгоценији од лекција посланика ЕУ

БЕОГРАД:  Сигуран сам да уважени посланици Европског парламента примећују да су нам њихове лекције драгоцене, али да би респиратори били још драгоценији, поручио је министар одбране Александар Вулин, реагујући на наводе Владмира Билчика и Тање Фајон.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Обрадовала га је, каже, изјава посланика Европског парламента Владимира Билчика и Тање Фајон да "пажљиво прате ситуацију у Србији и да корона није изговор за укидање демократије".

"Пошто пажљиво прате сигурно су приметили да се Србија бори упорно, организовано, да за разлику од других земаља не крије податке и врши тестирања, да је председник Александар Вучић успео да обезбеди велики број респиратора и да нам је пуно вредне и правовремене помоћи стигло из Кине и Русије", рекао је Вулин, а саопштава прес служба министра.

Председавајућа Делегације Европског парламента за Србију Тања Фајон позвала је на Твитеру власти држава Западног Балкана да омогуће рад парламената током пандемије ЦОВИД-19, наводећи да суспендовање демократије није опција у тешким временима.

У одговору на њен твит, известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик оценио је да је од кључног значаја да парламенти држава кандидата наставе да испуњавају своје уставне улоге, надзиру предузете мере за борбу против ширења вируса и да демократија не сме да буде жртва пандемије.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести