Вулин: РВ и ПВО сачували и образ војске и образ нације

БЕОГРАД: Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана у оним тешким и страшним данима (НАТО бомбардовања 1999), упркос свему и преко сваке наде, успели су да сачувају и образ војске и образ нације, али и слободно небо.
1
Фото: Youtube Printscreen

Очекивати од вас да се носите са 19 најмоћнијих земаља на свету било је више него што може да се да или тражи, а ви сте то урадили, изјавио је вечерас министар одбране Србије Александар Вулин. 

На свечаној академији поводом Дана РВиПВО у Београду, он је у име председника и врховног команданта честитао Дан тог рода Војске Србије свим његовим припадницима, истакавши да су "те 1999. године били слабији у свему осим у људима који су чинили РВ и ПВО, сачувавши тако образ земље".

Вулин је оценио и да следећа година неће бити ништа лакша од претходних и да ће бити година великих питисака и потребе великих да Србију сврстају и одреде, да њихове ратове, сукобе и образе прими као своје. 

Међутим, "овај народ је давно научио да вреди живети и умрети само због једне ствари - наше Србије, наше слободне Србије", истакао је министар Вулин. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести