Вулин: У време Тадића добијали независност, данас је губе

БЕОГРАД: Министар одбране и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је данас да су косовски Албанци у време Бориса Тадића добијали независност, а да је у време Александра Вучића губе.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Он је указао и да би борба Александра Вучића за Косово и Метохију била много лакша да Тадић није довео ЕУЛЕКС, а умањио УНМИК, да није успоставио границу међу Србима, да није признао албанске дипломе, и да није обећао да ће престати да издаје српска документа, наводи се у саопштењу ПС.

"У време Тадића Шиптари су тражили да Србија преговара, у време Вучића чине све само да преговора не буде. У време Тадића су добијали независност, у време Вучића је губе", рекао је Вулин.

Он указује да је Тадић ћутао када су косовски Албанци 17. марта 2004. године два дана палили и убијали Србе на Косову и Метохији, а наша војска није ни покренута.

"Када су Шиптари прогласили независност 2008. године Тадић је побегао у Румунију, а наша војска није ни покренута. Ни 2004., ни 2008. године не би било, да велике силе и Шиптари нису били сасвим сигурни да Србију воде политичари који неће ништа учинити шта год они да раде Србима и Србији", навео је Вулин.

Када год је Србима било тешко Тадић је ћутао или се правио да се ништа не дешава, поручио је Вулин.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести