Заев: Разјаснио сам све несугласице с Вучићем

САРАЈЕВО: Македонски премијер Зоран Заев изјавио је да је су он и председник Србије Александар Вучић разјаснили све несугласице и договорили се да ће сарађивати.
Zoran Zaev / Tanjug ilustracija
Фото: Tanjug

Он је у интервјуу за регионалну телевизију Н1 казао да су Срби и Македонци блиски народи, као и да грађани две земље желе добру сарадњу а две земље "имају одличну перспективу".

"Србија није имала неки утицај или лоше намере према Македонији. Свакако, било је коментара у председничкој кампањи, помињања ''македонског сценарија'', али ја не улазим дубоко у то", рекао је Заев.

Према његовим речима, током радне вечере лидера западног Балкана, са "тадашњим премијером, а садашњим председником Александром Вучићем разјашњене су све те несугласице".

"Ми смо пружили руку и обећали да ћемо сарађивати", рекао је он.

Он је додао и да је Македонија имала и билатерални сусрет са премијерком Аном Брнабић, која је "отворила неке лепе перспективе".

"Ја сам то потврдио. Овде су били и министри спољних послова. Преузели смо обавезу да следимо оно што желе наши грађани. Наши грађани желе сарадњу. Ми смо блиски народи, заиста имамо одличну перспективу. Политичари морају да отварају такве перспективе, да их унапређују у корист грађана и Македоније и Србије", закључио је Заев.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести