ЗАХВАЛНИ СМО СРБИЈИ Абазовић искрено о подршци везаној за истрагу о тунелу

БЕОГРАД: Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас у Београду да је задовољан током истражних радњи везаних за аферу тунел и изразио захвалност надлежним органима Србије на подршци по том питању.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Задовољни смо са истражним радњама по том питању. Искористићу то што сам у Београду да захвалим надлежним органима Србије на подршци, с обзиром да су нека лица које се потражују грађани Србије", рекао је Абазовић новинарима на ФПН на питање Тањуга где се стигло са афером тунел.

Председник Владе Црне Горе изјразио је уверење да ће ускоро имати конкретне резултате и да афера неће ни на који начин пореметити истрајну борбу црногорске државе против корупције и криминала.

"Држава Црна Гора је одлучна да се до краја избори са мафијом у свим њеним сегментима. Било да се ради о нарко картелу који је најјачи али и у другим сегментима друштва па и појединцима унутар институција система, незвисно да ли су су део судске, законодавне или извршне власти, а не раде у складу са законом и Уставом и не штите државне интересе, већ у интересу криминалних група", навео је Абазовић.

На питање Тањуга да ли УРА остаје и даље при ставу да неће бити део владе, Абазовић је рекао да је тачно да су у процесу формрања нове владе, али да се зна да иницијатива није и не треба да буде код њих.

"Људи имају право да бирају своје партнере ако успеју ту смо да честитамо ако не понудићемо нека нова решења", рекао је председник Владе Црне Горе.

Председник Владе Црне Горе одржао је данас предавање на Факултету политичких наука у Београду где је Национална коалиција за децентрализацију организовала серију предавања у оквиру Мастерцлаша школе политичког и изборног система под називом "Од демократије до ауторитаризма и назад".

     Абазовић говорио је на тему "Партијски систем у Црној Гори након августовских промена".

Оценио је да се тог 30. августа десио политички земљотрес, да грађани Црне Горе раније, због предвидивости избора, нису веровали да њихов глас нешто значи.

"Највеће наслеђе није што је нека партија заменила другу, већ што је суверенитет враћен грађанину“, истакао је Абазовић и додао да је потребно да се од политички ауторитарних друштва постанемо друштва компромиса где је свако важан, свака партија и сваки гласач у којем не постоји политички монопол", рекао је они нагласио да је значај 30. августа 2020. године управо у томе.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести