Закон о косовској војсци пред посланицима

ПРИШТИНА: Одбор косовског парламента за унутрашње послове, безбедност и надзор Косовских снага безбедности, данас је већином гласова усвојио допуне Нацрта закона о тој организацији у начелу и препоручио га парламенту за усвајање.
ЕPA/ VALDRIN XHEMAJ
Фото: ЕPA/ VALDRIN XHEMAJ

Против је био посланик Српске листе Бојан Митић, док су остали чланови одбора, из албанске и других несрпских заједница, били за, преноси РТС.

Председника Одбора Даут Харадинај у саопштењу је навео да је размотрен Нацрт закона о Косовским снагама безбедности у начелу, који је предложио косовски председник Хашим Тачи и да је одлучено да Одбор поднесе предлог парламенту.

Харадинај је навео да је одбор закљуцио да Нацрт закона испуњава услове да буде у процедури за прво цитање на пленарној седници, и да се скупштини препоруцује усвајање.

Међународни званичници су, међутим, позвали косовске институције да трансформација КСБ-а у косовску војску може да се догоди искљуциво кроз уставне промене и уз сагласност представника свих заједница на Косову, укљуцујуци и српску, цији се званицници противе формирању косовске војске.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести