Заседа Скупштина Војводине, опозиција бојкотује

НОВИ САД: Скупштина Војводине данас разматра више тачака дневног реда које се односе на буџетска улагања у здравство и оснивање научно-истраживачког центра, а посланици опозиције, изузев СРС, бојкотујУ седницу.
1
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

"Уложићемо милијарду динара ове године у опремање здравствених установа и куповину апарата за магнетну резонанцу, ЦТ, анестезиолошких апарата и другу опрему. Улагање у здравство је неопходно да бисмо достигли жељени ниво, јер због небриге и нерада претходне власти, грађани не могу да испуне своје потребе", изјавио је Миленко Јованов, шеф посланичке групе СНС у Скупштини Војводине.

Коментаришући то што део опозиције бојкотује седницу, Јованов је рекао да су такав налог те партије добиле од својих страначких централа и додао да они тиме не бојкотују институције већ грађане. 

"Имали смо скупштински колегијум на којем су они рекли да су добили налог од својих централа да то раде и то је ок. Оно што није ок, то је да они бојкотују грађане којима ми данас решавамо питање набавке медицинске опреме, бојкотују развој Војводине, кроз формиРање научно-истраживачког центра. Оно што је такође чињеница јесте да исти ти грађани бојкотују њих. Тако да се међусобно бојкотују", рекао је Јованов. 

Док посланици у скупштинској сали разматрају ове тачке дневног реда, посланици неколико опозиционих партија у салу нису ни ушли, јер су се, како кажу, придружили бојкоту седница која траје и у републичком парламенту.

Председник посланичке групе ЛСВ у Скупштини Војводине, Бранислав Богарошки, каже да су се на бојкот одлучили како би послали поруку да атмосфера у друштву и у држави није добра. 

Он је рекао и да ЛСВ неће бојкотовати седнице локалних парламената, где учествују у власти, „јер су тамо део владајуће колације баш због тога што без њих нека питања не и могла да буду решена на прави начин".

Бојкоту су се придружили и посланици ДС, Алтернативе за Војводину, Нове странке, Странке модерне Србије, ДЗВМ.

Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Борислав Новаковић из Народне странке рекао је да због омаловажавања опозиционих посланика два посланика те странке неће учествовати ни у раду седнице, а ни у раду одбора додајући да ће своје ставове изнети на протесту.

И Странка модерне Србије, бојкотује рад покрајинског парламента и кажу да неће улазити у салу, а посланик Иван Стјеповић најавио је да ће дневнице уплатити на рачуне КРИК-а и БИРН-а.

Фото: Дневник/ С. Шушњевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести