Завршена блокада РТС, СзС остаје при ставу да не иде на изборе

БЕОГРАД: „Савез за Србију остаје при ставу да не учествује на парламентарним изборима на пролеће следеће године, и поред договора у страначком дијалогу уз посредовање ЕП о обезбеђивању услова и одржавању избора пред истек законског рока, рекао је вечерас председавајући СзС Вук Јеремић.
Фонет/А. Барда
Фото: Фонет/А. Барда

Захтев СзС остаје да мора да прође девет месеци од тренутка постизања договора о изборним условима, рекао је Јеремић новинарима испред РТС-а, након завршетка блокаде под којом су држали зграду јавног сервиса током осам сати.

Такође, додао је, нека врста прелазне администрације, а не влада премијерке Ане Брнабић, треба да обезбедити да договорено буде спроведено.

Упитан за изјаву Кнута Флекенштајна да бојкот није прави пут, Јеремић је рекао да сугестију прихвата и да ће "наставити да размишљају", али да одлуку не мењају.

Кад је реч о договору о избору пет нових чланова РЕМ-а, Јеремић је иронично одговорио да ће то можда бити Небојша Крстић или Драган Ј. Вучићевић.

Јеремић је данашњу блокаду РТС оценио успешном, најавио да није последња, али и да убудуће такве "акције" неће бити најављиване.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести