Зеленовић се, после вишемесечног избегавања, појавио на суду

Пошто је већ два пута бежао од суда, да не би био приведен, градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, коначно је дошао пред судско Веће Вишег суда у том граду ,где у поновљеном поступку одговара по Кривичној пријави тужилаштва, да је „ненаменски потрошио из буџета града “ скоро 5 милиона евра у динарској противвредности.
d
Фото: Youtube Printscreen

Кривична пријава заснована је на основу званичног налаза Државне ревизорске институције за пословање градске Управе за 2015.годину. Зеленовић је до сада већ два пута  избегао да се појави пред судским већем, очигледно због одсуства ваљаних аргумената који би говорили у његову одбрану.

Градоначелник Шапца овај пут се у суду појавио у пратњи двојице адвоката и такозваног финансијског саветника чије је покушаје да одуговлаче случај предлогом за ново финансијско вештачење, судско веће одбило. Подсећамо, у овом поступку су већ одржана два  финасијска вештачења- главно и допунско.

Зеленовићеви адвокати, тада су почели да тврде како је кривично гоњење Зеленовића застарело, али тужилац је остао при истим наводима оптужнице.

Иначе, индикативна је чињеница да такозвана одбрана Зеленовића не износи никакве чињенице које би демантовале лоповлук шабачког градоначелника, већ се заснива искључиво на тврдњама о застарелости поступка, што имплицира да је од својих суграђана заиста ненаменски потрошио скоро пет милиона евра.

Иако је реч о запањујућој бројци, сам Зеленовић ни реч није рекао у своју одбрану, нити је изнео било какав аргумент   против оптужби за крађу, већ је са клупе, ћутке посматрао дешавања у судници. Судија Марија Ивановић саопштила је да је суђење завршено и да ће одлука бити накнадно саопштена. Целокупна српска јавност с нестрпљењем очекује епилог овог процеса.

Интересовање је посебно велико у Шапцу, граду чији је градоначелник оптужен да је бескрупулозно отео новац својих  суграђана. Јавност је после данашњег суђења остала ускраћена и за одговор како после овакве срамоте Зеленовић планира да се у будућности бави политиком, како може да погледа било ког Шапчанина у очи и који је његов одговор на чињеницу да је одговорност градоначелника јасно прописана статутом града.

(srbijadanas.com)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести